Alkuperäinen teos The Sculptress, ilmestynyt 1993. Suomennettu 1997, suomentaja Anu Niroma. WSOY. (s. 311)

Journalisti Rosalind Leigh ei osaa aavistaa, mikä häntä odottaa vankilan muurien sisäpuolella. Tapauksen yksityiskohdat hän tuntee hyvin: hän tietää että Olive Martin oli viisi vuotta aikaisemmin tuomittu äitinsä ja pikkusiskonsa murhasta; hän tietää mitä "kuvanveistäjäksi" kutsuttu Olive oli tehnyt uhriensa ruumiille. Oikeudenkäynnissä Olive tunnusti kaiken. Mutta Rosalind uskoo, että Olive salailee jotakin - kenties jopa omaa syyttömyyttä. Jos Olive ei tehnyt murhia, ketä hän suojelee ja miksi? Rosalindin tutkimukset herättävät närkästystä yhteisössä, joka kaikin voimin yrittää unohtaa koko tapauksen. Kun hän tapaa Oliven pidättäneen poliisin Hal Hawksleyn, hänen hämmennyksensä syvenee. Vain yksi asia on varma. Rosalind ei ikinä unohtaisi päivää, jona hän ensi kertaa tapasi Olive Martinin. (takakansi)

Hyvin yllätyksellinen ja julkisivut kaatava kirja! Älykäs dekkari, joka onnistuu yllättämään melkeinpä jokaisella sivulla. Jännitys, joka pysyy loppuun saakka. Ja murhaaja, joka paljastuu vasta loppu metreillä, joka teki kirjan lopusta hyvin yllättävän. Pidin kirjassa kaikesta, hyvin kuvatuista tapahtumista, henkilöistä ja heidän suhteistaan.

Kirjassa ei ollut pelkästään Oliven elämää, vaan kirja kertoi myös Rosalindin omasta elämästä. Tästä tuli yksi niistä kirjoista, jotka pääsivät omaan henkilökohtaiselle top 10 -listalleni. Suosittelen tätä sellaisille lukijoille, jotka pitävät todella hyvistä dekkareista. Tällaisen kirjan kohdalla ei voi nimittäin todeta "mahtuu 13 tusinaan", vaan toi mukavan tuulahduksen erilaisuudellaan.