Alkuperäinen teos Summer of night, ilmestynyt 1991. Suomennettu 1992, suomentaja Ilkka Rekiaro. Gummerus. (s. 576)

On kesä pienessä amerikkalaisessa Elm Havenin kaupungissa. Joku - tai jokin - väijyy kaupungin nuoria. Yksi pojista katoaa jälkiä jättämättä, kuullaan outoja ääniä, maahan ilmaantuu onkaloita ilman järkevää selitystä ja kasvoton sotilas näyttäytyy. Kun pahuuden voimat alkavat toden teolla jyllätä, muuttuu kuuden kaveruksen kesäloma ahdistavaksi painajaiseksi. (takakansi)

Joskus vuosia sitten, 90-luvulla, olin aloittanut tämän kirjan pari kertaa, mutta jostain kumman syystä olin jättänyt sen kesken pariin ensimmäiseen lukuun. Kun löysin tämän kirjan uudelleen hyllystä, päätin sitten lukea sen. Aluksi kirja vaikuttaa suhteellisen luettavalta, mutta pikku hiljaa siitä tuli pitkäveteinen ja lukuisat kirjoitusvirheet ärsyttivät yhä enemmän. Ensimmäistä kertaa myönnän ajatelleeni, että kyseinen juoni olisi toiminut paremmin B-luokan kauhuleffan käsikirjoituksena.

Mielestäni kirja on suunnattu huomattavasti nuoremmille lukijoille. Myönnän että tietyt kauhuelementit tulivat jopa uniini, kiitos erittäin vilkkaan mielikuvitukseni. Mutta siinä se sitten olikin.