Alkuperäinen teos The Promise of a Lie, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2006, suomentaja Kaisa Luntinen. WSOY. (s. 356)

Manhattanilainen psykologi David Remler saa asiakkaakseen naisen, joka tahtoo päästä eroon aviomiehestään - lopullisesti. Mies yrittää kieroja keinoja kaihtamatta estää naista hakemasta avioeroa. Terapeutti ei saisi sukeltaa liian syvälle potilaan elämään, mutta epätoivoiseen tilanteeseen joutuneen naisen kohdalla David tekee kohtalokkaan erehdyksen. Lyhyt tapaaminen naisen kanssa johtaa pidemmälle kuin hän olisi koskaan aavistanut. Yhdessä vietetyn illan päätteeksi David saa puhelinsoiton, joka vahvistaa naisen toteuttaneen suunnitelmansa. David huomaa pian joutuneensa pelinappulaksi nerokkaaseen juoneen, jonka seurauksena hän on vakavan rikoksen pääepäilty. Onko rikollisten mielenliikkeistä menestyskirjan kirjoittanut tähtipsykologi pussitettu ansaan omilla aseillaan? Onko täydellisen valheen takana täydellinen rikos?

Täydellinen valhe on tiivistunnelmainen jännitysromaani, jonka juonenkäänteet yllättävät. (takakansi)

Pitkästä aikaa dekkari, joka yllätti minut täysin! Tämä kirja piti otteessaan alusta loppuun saakka ja en edes aavistanut, kuka voisi olla syyllinen. Loistava teos ja yhdyn kirjan takakannen viimeiseen lauseeseen 100 %.

Kirjailija on osannut nerokkaasti yhdistää mustan huumorin, yllätyksellisyyden ja kirjan hahmot olivat persoonallisia. Pidin H. Roughanin sarkasmista ja mielenkiinnolla odotan seuraavaa suomennosta. Taidan tutustua myös Kuherruskuukauteen, jonka hän on kirjoittanut yhdessä James Pattersonin kanssa.