Alkuperäinen teos THE HAUNTED MONASTERY, ilmestynyt 1961. Suomennettu 1988, suomentaja Eila Pennanen. WSOY. (s. 194)

Han-yuanin piirikunnan tuomari Dee seurueineen joutuu pakenemaan myrskyä vuoristossa sijaitsevaan vanhaan taolaiseen luostariin. Vuosi sitten siellä on sattunut outoja kuolemantapauksia. Heti hän joutuu merkillisen näyn todistajaksi. Tuuli repäisee ikkunaluukun auki, vastapäisessä muurissa hämärästi valaistussa huoneessa kypäräpäinen mies syleilee alastonta naista. Salaperäisten käytävien loputtomassa labyrintissä tapahtuu mystillisiä asioita.

Tämä taitavasti rakennettu tarina tarjoaa salapoliisiromaanien ystäville nautittavaa vaihtelua: vuosisatojen takaisen jännittävän kiinalaisen maailman. (takakansi)

Mielestäni tämä kirja ei ollut mikään huippuhyvä, mutta paremman puutteessa sen lukaisi päivässä, parissa. Välillä kirja oli hyvin sekava, mutta onneksi kerronta oli suhteellisen helppoa. Arvasin syyllisen melkeinpä alkumetreillä eli kovin paljon yllätyksiäkään tämä kirja ei tarjonnut.

Oli kuitenkin hyvin mielenkiintoista lukea ihan oikeasta salapoliisista, joka on elänyt 630-700 j.Kr. Voi olla, että tartun muihinkin tuomari Deen seikkailuihin, vaikka kirjat ovatkin mielikuvituksen tuotetta.