Alkuperäinen teos Shadowmancer, ilmestynyt 2003. Suomennettu 2004, suomentaja Mari Vilkanen. Päivä. (s. 310)

Huikea fantasiaseikkailu 1700-luvun Englannista! Häikäilemätön kirkkoherra Obadja Niskuri havittelee valtaansa koko maailmankaikkeutta. Hänen hallussaan on vaarallinen ase, jolla hän nostattaa ikiaikaisen pahan taisteluun hyvän voimia vastaan. Ainoat ihmiset hänen tiellään ovat ystävykset Kate ja Thomas - ja salaperäinen Rafa, joka tuntee Riathamuksen, ikuisen ja äärettömän Hyvän.

Varjonmanaaja vie lukijan maailmaan, jossa mikään ei ole itsestään selvää ja vaarat vaanivat joka hetki. Mahtava taistelu tempaa mukaansa niin nuoret kuin aikuisetkin. Jännitys pitää pihdeissään, ja kerronta koettelee mielikuvituksen rajoja.

Englantilainen pappi G. P. Taylor toimii kirkkoherrana Cloughtonin seurakunnassa Yorkshiressä. Varjonmanaaja on hänen esikoisromaaninsa, jonka hän alun perin julkaisi omakustanteena. Siitä tuli nopeasti maailmanmenestys, ja nykyään kirkkoherra jakaa aikansa kirjoittamisen ja seurakuntatyön kesken. (takakansi)

Mielenkiintoinen sekoitus historiaa, fantasiaa sekä kristinuskontoa. Taisikin olla ensimmäinen lukemani fantasiaseikkailu, jossa kristinusko on pääosassa. Mielestäni tämä kirja on suunnattu enemmän huomattavasti nuoremmille, vaikka löysinkin tämän kirjan aikuisten osastolta. Kirja oli itsessään hyvin "kesy" teos ja olen törmännyt huomattavasti väkivaltaisempiin seikkailuihin jopa nuorten osastolla. Siitä huolimatta tämä kirja meni paremman puutteessa, mutta nähtäväksi jää, luenko tulevaisuudessa kirjan jatko-osan.