kirottujenk-normal.jpg

Alkuperäinen teos Il mercante di libri maledetti, ilmestynyt 2011. Suomennettu 2012, suomentanut Lena Talvio. Kustannusosakeyhtiö Moreeni. (s. 391)

Armon vuonna 1205 isä Vivïen Narbonnelainen pakenee henkensä edestä kannoillaan pelottava salaseura Saint-Vehmen lähettämät ritarit. Vivïenillä on hallussaan salaperäinen kirja, Uter Ventorum.

Kolmetoista vuotta myöhemmin pyhäinjäännöksiä ja kirjoja kauppaava Ignacio Toledolainen saa tehtäväkseen lähteä etsimään Uter ventorumia. Uskotaan, että sen opit takaavat maailman valtiuden sille, joka saa sen haltuunsa.

Ignacio lähtee matkaan kahden toverinsa, Villalmen ja Uberton kanssa. Etsintä vie heidät pitkälle, henkeäsalpaavalle seikkailulle Italiasta Etelä-Ranskaan ja Espanjaan. (takakansi)

Tällä kirjalla oli niin kiehtova nimi, että se oli pakko lainata jo pelkän nimen perusteella kirjastosta. Minua on lisäksi aina kiehtonut keskiaika, joten se oli yksi syy sille, miksi valitsin tämän kirjan.

Kirja oli mielestäni hyvin nopea tempoinen ja viihdyttävä lukukokemus. Ei ihan parasta kirjallisuutta, jota olen lukenut, mutta se oli hyvin mielenkiintoinen lukukokemus. Kirottujen kirjojen kauppias on dekkarimainen mysteeri, jossa paetaan maasta toiseen ja pyritään ratkaisemaan arvoitus. Kirja oli hieman Da Vinci -koodimainen, mutta onneksi tämä kirja perustuu 1200-luvulle ja siinä oli jotain omaa. Pidin hyvin paljon sympaattisista Ignaciosta ja Ubertosta, ja kovia kokenut Villalme oli kiehtova henkilö. Kirjan juoni oli mielestäni hieman elokuvamainen eikä se tarjonnut kovin syvällistä pohdintaa, mutta se ei minua haitannut ollenkaan. Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan, onko tästä mahdollisesti tulossa jossain vaiheessa elokuva.