Alkuperäinen teos Zen Attitude, ilmestynyt 1998. Suomennettu 2001, suomentaja Titta Leppämäki. Gummerus. (s. 325)

Japanilais-amerikkalaisen Rei Shimuran unelmat ovat vihdoinkin käyneet toteen: hänellä on antiikkiliike Tokiossa ja rinnallaan seksikäs skottilainen juristipoikaystävä Hugh Glendinning. Mutta tasainen elämä ei ole Reitä varten. Rei tekee elämänsä huonoimmat kaupat maksaessaan huutokaupassa ylikovan hinnan harvinaisesta antiikkisesta lipastosta. Huijari, joka myi Reille väärennetyn tansun, löydetään kuolleena, ja Rei on jälleen kerran tahtomattaan avannut varkauksien, murhien ja mysteerien Pandoran lippaan. (takakansi)

Toinen Rei Shimura kirjoista ja pidin tästä huomattavasti enemmän kuin ensimmäisestä. Tämän kirjan luin ahmien ja en olisi halunnut jättää lukemista kesken. Kirjan henkilöt ja tapahtumat pyörivät päässäni muulloinkin kuin lukiessa, ehkä niiden realistisuuden vuoksi ja Rein suhteen mutkista poikaystävänsä kanssa.

Ilahduin jälleen kirjailijan loistavasta tavasta kuvata Japania, sen maisemia, kulttuuria sekä zen-buddhalaisuutta. Aivan kuin olisin ollut itse tapahtumien keskipisteessä.