Alkuperäinen teos The Darwin Awards - Evolution in Action, ilmestynyt 2000, suomentaja Toni Lehtonen. Rasalas. Suomennettu 2001. (s. 335)

Darwinin palkinnot kertoo ihmisistä, jotka ovat käsittämättömän kyvyttömiä näkemään ilmiselviä vaaroja ympärillään. Terroristi, joka lähetti riittämättömällä postimaksulla varustetun kirjepommin, voitti Darwinin palkinnon avatessaan lähettäjälle eli itselleen palautetun kirjeen. Samoin sähkövirralla kalastanut mies, joka kahlasi keräämään saalistaan poistamatta ensin sähköjohtoa vedestä. Darwinin palkinnon voittajat suunnittelevat ja toteuttavat teon, jota edes lapsi ei suostuisi harkitsemaan. He poistavat itsensä ihmiskunnan geenistöstä niin idioottimaisella tavalla, että ihmislajin selviytymismahdollisuudet paranevat, koska joukossamme on yksi typerys vähemmän. (takakansi)

Näille tarinoille ei voinut kuin nauraa! Ne olivat niin älyvapaita ja surkuhupaisia, mutta huvittavinta niissä on eniten se, että ne ovat tapahtuneet oikeasti. En voinut lakata ollenkaan ajattelemasta, kuinka typerä ihminen voikaan olla! Selvä järki sanoo, ettei niin kannata missään nimessä tehdä, mutta aina löytyy joku, joka on valmis kokeilemaan kyseistä temppua puolestamme. Mikä on onni meitä muita kohtaan. Jos joskus harkitset jotain älyvapaata temppua, suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän kirjan ennen kokeilua.

Kirja oli myös erittäin opettavainen paitsi tarinoiden suhteen, myös pienten tietovinkkiensä ansiosta. Jos haluat lukea tältä istumalta darwinilaisia tarinoita, tutustu englannin kieliseen sivustoon www.darwinawards.com.

Mikä parasta, suurin osa näistä Darwinin palkinnoista on myönnetty miehille. Mitäpä se kertookaan naisten ja miesten välisestä suhteesta?