Alkuperäinen teos EXILE, ilmestynyt 2000. Suomennettu 2004, suomentaja Juha Ahokas. Like. (s. 409)

Maureen O'Donnel joutuu taas keskelle rumaa rikosvyyhtiä: Glasgow'sta katoaa pahoinpidelty nainen, Ann. Ilmiselvä syyllinen, Annin aviomies Jimmy, ei vaikuta kykenevältä murhaan, saati sitten ruumiin piilottamiseen Thamesin liejuun. Maureen tuntee sympatiaa Jimmyä kohtaan, ja hänen etsivänvaistonsa heräävät.

Maureen joutuu lähtemään Lontooseen. Häijy suurkaupunki pyristelee vastaan, eikä tahdo luovuttaa salaisuuksiaan. Mutta Maureen on päättänyt ratkaista Annin kohtalon, vaikka totuuden löytäminen osoittautuu hankalammaksi ja vaarallisemmaksi kuin hän aluksi kuvittelikaan.

Garnethill-kirjasta tutut henkilöt ovat palanneet taas lukijoiden riemuksi. Parannuksen tehnyt Liam-veli ja paras kaveri Leslie antavat Maureenille korvaamattoman arvokasta apuaan. Myös Winnie kaipaa Maureenia, mutta tämän viinanhuuruisesta tuesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Apua Maureen tosiaan tarvitsee, sillä häntä uhkaavat vaarat monelta suunnalta... (takakansi)

Aluksi meinasin jättää tämän kirjan kirjaston hyllyyn, koska jostain syystä takakansi ei oikein innostanut lukemaan tätä kirjaa. Mutta koska tykästyin trilogian ensimmäiseen kirjaan ja jossain välissä olin suunnitellut lukevani jatko-osat, en kadu että päätinkin lukea tämän kirjan.

Kirjailija on onnistunut luomaan jälleen persoonalliset henkilöt, yllättävät juonen käänteet sekä kaikesta karuudestaan mielenkiintoisen ympäristön. Pidin hyvin paljon siitä, että tällä kertaa kirjaan oli tuotu enemmän päähenkilön omia henkilökohtaisia ongelmia menneisyydestään, niiden haamuja ja hänen herkkyyttään. Suosittelen ehdottomasti trilogian kahta ensimmäistä kirjaa, Garnethilliä sekä Pakoa. Nämä lukee suorastaan ahmimalla.