Alkuperäinen teos Grass for his pillow, ilmestynyt 2003. Suomennettu 2005, suomentaja Jaakko Kankaanpää. Otava. (s. 332)

Maineikkaan Otorin klaanin ottopoikaa ja perillistä Takeota raastavat ristiriidat. Hän vannoo uskollisuutta salaiselle Heimolle ja lähtee heidän matkaansa kehittääkseen ainutlaatuisia taitojaan ja tullakseen Heimon salattujen oppien ja taitojen mestariksi. Samalla hän joutuu kuitenkin luopumaan Otorin perinnöstä ja syvästi rakastamastaan Kaedesta.

Takeo muuttuu pojasta mieheksi kokiessaan vaaroja ja vaikeuksia vuoriston ankarassa talvessa. Samaan aikaan Kaedesta kasvaa arvostettu, omaa tietään kulkeva nainen, joka kauneutensa ja älynsä avulla taistelee itselleen paikan mahtavien miesten maailmassa.

Erossa ollessaankin nuo kaksi ovat edelleen toisilleen kaikki kaikessa. (sisäkansi)

Lumoavan kaunis jatko-osa edelliselle osalle, Satakielilattialle. Tämän kirjan myötä L. Hearnista tuli vankkumatta yksi fantasiakirjallisuuden suosikeista ja en malta odottaa, milloin klaanin kolmas osa käännetään suomeksi. Tämä tarina on ehdottomasti lukemisen arvoinen, se lumosi niin henkilöiden kuin ympäristönsä avulla ja jää pitkäksi aikaa mieleen, niin kuin kaunis laulu.