Alkuperäinen teos Equinox, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2007, suomentaja Raimo Salminen. Gummerus. (s. 373)

Isaac Newton yritti, mutta epäonnistui. Yli 300 vuotta myöhemmin Mustan sfinksin veljeskunta on valmis saattamaan mestarinsa työn loppuun. Heidän ulottuvillaan on viisasten kivi, suunnattoman vaurauden, ikuisen nuoruuden ja rajattoman vallan lähde.

Samaan aikaan Oxfordin poliisin valokuvaaja Philip Bainbridge, tämän ex-vaimo (pikemminkin ex-tyttöystävä) Laura Niven sekä heidän tyttärensä Jo selvittävät nuorten naisten raakaa murhasarjaa. Miksi jokaiselta uhrilta on poistettu jokin sisäelin? Kuka kuolee seuraavaksi? Kolmikko kokoaa vimmaisesti murhamosaiikkia Newtonin tekstien ja astrologisten karttojen avulla.

Oxfordin alla kiemurtelevassa labyrintissa veljeskunta valmistautuu lopulliseen seremoniaansa. Tähtien asento on jälleen suotuisa. Vain muutama tunti ja vihoviimeinen veitsenviilto erottavat heidät liitosta itsensä Luciferin kanssa. (takakansi)

Odotin tästä kirjasta paljon enemmän takakannen tekstin perusteella, mutta petyin hieman. Juoni oli ihan luettavaa ja kirjan luki loppujen lopuksi hyvin nopeasti, mutta itse henkilöt olivat melko kalpeita ja monesti kirja muistutti hyvin paljon Dan Brownin Da Vinci koodia, vaikka juoni olikin erilainen. Tämä johtuu varmaan siitä, että kyseinen kirjailija on mm. julkaissut elämäkerran Leonardo Da Vincistä.

Kirjaan toi mukavasti eloa takaumat 1690-luvulle sekä kuvaukset akolyytistä eli tappajasta. Kirjan lopussa oli myös 40 sivun verran hieman tietoa eli miten itse kirjailija oli hyödyntänyt kirjassaan faktaa, mikä oli ihan mielenkiintoista luettavaa.