Alkuperäinen teos The Traveler, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2006, suomentanut Natasha Vilokkinen. Otava. (s. 525)

Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta.

Ihmiskunnan ainoa toivo ovat matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävänä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon. (takakansi)

Koska pidän kirjoista, joiden taka/sisäkansi ei kerro kirjasta juuri mitään, päätin lainata tämän kirjan kirjastosta. Kirja osoittautuikin loistavaksi valinnaksi, sillä se piti lukijaansa otteessaan heti ensimmäiseltä viimeiselle sivulle ja kirjaa ei olisi malttanut jättää ollenkaan kesken. Vaikka kirja onkin yli 500 sivuinen järkälemäinen teos, ei se siltä tuntunut. Kirjan teksti oli erittäin soljuvaa, henkilöhahmot mielenkiintoisia ja kirjailija itse ei ollut sortunut ollenkaan pikku seikkoihin. Mielenkiintoinen kirja, jonka julkaiseminen on ajoitettu sopivasti "isoveli valvoo" aikaan.

Kirjailija itse on salaperäinen hahmo ja hän elää verkon ulkopuolella. Kukaan muu ei tiedä hänen oikeaa henkilöllisyyttään, paitsi hänen tyttöystävänsä. Onpa hänen arveltu olevan jopa itse Stephen Hawking ja Dan Brown. Minä jätän tällä kertaa arvailut väliin ja jään odottamaan seuraavaa suomennosta, joka on jatkoa Matkaajalle.

www.johntwelvehawks.com