Suomennettu The Vampyre and Other Tales of the Macabre teoksen pohjalta vuonna 2005. Tarina on ilmestynyt vuonna 1819. Muut tekijät: Christopher Frayling & Sami Jansson. Faros. (s. 86)

John Polidorin (1795-1821) Vampyyri on ensimmäinen moderni vampyyrikertomus, tarina verenhimoisesta lordi Ruthvenista. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Christopher Frayling, populaarikulttuurin tutkija ja Kauhun historia -sarjan (BBC) juontaja ja käsikirjoittaja.

"Matka lordi Ruthvenista kreivi Draculaan on vain lepakon siiven heilahdus..." (takakansi)

Kun luin aikoinaan Federico Andahazi: Hurskaat sisaret, jonka yksi henkilöhahmoista oli John Polidori, halusin tulevaisuudessa tutustua hänen tarinaansa, Vampyyriin. Kun näin Vampyyrin kirjaston hyllyssä, piti se minun lainata ja tutustua aivan ensimmäiseen vampyyritarinaan. Toki vampyyritarinoita on kerrottu melkeinpä aikojen alusta, mutta tämä on tietääkseni ensimmäinen kirjallinen vampyyritarina.

Vampyyri on kiehtova ja perinteinen kauhutarina, joka ei mässäile väkivallalla, vaan se on taidokkaasti luotu psykologinen jännitystarina. Tätä lukiessani pystyin hyvin kuvittelemaan, millainen ihmisten reaktio on ollut, kun tätä on aikoinaan kerrottu takkatulien äärellä.

Eniten Vampyyrissä kiehtoo kuitenkin se, että tätä on luultu lordi Byronin teokseksi ja huolimatta tarinan suuresta suosiosta jo 1800-luvulla, Polidori itse ei päässyt kuitenkaan rikastumaan, vaikka kaikesta huolimatta myöhemmin selvisikin että hän on luonut tämän kiehtovan tarinan. Vampyyri sisältää hieman tietoa tarinan luojasta, mikä on mielenkiintoista luettavaa, sillä tämä henkilö on jäänyt melko tuntemattomaksi persoonaksi.