Alkuperäinen teos The Angel Maker, ilmestynyt 1993. Suomennettu 1994, suomentaja Ilkka Rekiaro. Gummerus. (s. 365)

Poliisipsykologi Daphne Matthews luulee nähneensä jo kaiken. Mutta toimiessaan vapaaehtoisena nuorisotyöntekijänä hän joutuu auttamaan 16-vuotiasta tyttöä, joka tulee yömajaan shokkitilassa. Tyttö ei muista mitään leikkauksesta, jossa on kaikesta päättäen äskettäin ollut, eikä tiedä että häneltä puuttuu tärkeä elin.

Kun Daphnen ystävä ja työtoveri Sharon Shaffer katoaa ja kaikki jäjet viittaavat siihen, että hän on laittomia elinsiirtoja tekevän lääkärin seuraava potilas, Daphne pyytää avukseen parhaan tuntemansa poliisin - ja entisen rakastajansa - Lou Boldtin. Yhdessä he alkavat jäljittää parantajaa, joka on muuttunut tappajaksi.

Enkelintekijä on hyytävä kirja, esimakua tulevaisuudesta, jossa ihmisen elämä voi olla kiinni siitä että joku toinen kuolee. (takakansi)

Todella todella hyytävä ja pelottava dekkari, jonka ansiosta kynteni ovat aivan lyhyet. Kirja piti todella otteessaan, vaikka välillä tuntui etten pysty lukemaan kirjan väkivaltaisia kohtauksia. Tämä kirja vaatii nimittäin todella hyvän vatsan, ainakin itselläni teki välillä todella pahaa tätä lukiessa - mitä on tapahtunut äärimmäisen harvoin. Siitä huolimatta en olisi malttanut jättää kirjaa millään kesken, mutta valitettavasti arjen pyöritys vaatii silloin tällöin enemmän aikaani kuin lukeminen.

Välillä tosin ärsytti kirjan hyppelehtivisyys ja sekaisuus. Siitä huolimatta aion tutustua muihinkin Ridley Pearsonin kirjoihin, sillä hän onnistui koukuttumaan minut pahan päiväisesti.