Alkuperäinen teos The Intimate Adventures of a London Call Girl, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2005, suomentaja tuntematon. Bazar. (s. 359)

"Olen huora, siinä fakta numero yksi. [...] Fakta numero kaksi on se, että asun Lontoossa." Näin alkaa Belle de Jour - Puhelintytön salaiset seikkailut, joka on kertomus lontoolaisen luksusprostituoidun elämästä. Akateemisesti koulutettu Belle de Jour huomaa valmistumisensa jälkeen, että työnsaanti Lontoossa ei ole helppoa. Belle ei jää toimettomaksi vaan päättää hankkia vuokrarahat myymällä itseään.

Belle de Jour on räävitön mutta rehellinen kertomus Bellen arjesta. Päiväkirja julkaistiin aluksi weblogin muodossa ja The Guardian nimesi sen parhaaksi verkkopäiväkirjaksi vuonna 2003. Bellen todellista henkilöllisyyttä ei tiedetä. (takakansi)

Koska kaikki hiemankin valtavirrasta poikkeavat kirjat kiinnostavat, oli pakko lainata Puhelintytön salaiset seikkailut kirjastosta, kun satuin siihen törmäämään. Pidinkin kirjan päähenkilöstä ja ihastuin hänen sarkastiseen ja älykkääseen huumorintajuun. Totuin myös nopeasti päähenkilön harjoittaman ammatin kuvauksiin ja ne olivat oikein mehukkaita paljastuksia. Kirja tosin tuntui lässähtävän loppua kohden ja kirja alkoi muistuttaa myöhemmin Bridget Jonesin päiväkirjoja. Puhelintytön salaiset seikkailut ovat siitä huolimatta oikein mukava piristys lukuisten päiväkirjamaisten kirjojen joukossa. HUOM! Kirja sisältää K-18 materiaalia - runsaasti.

Jos haluat seurata Bellen elämää, tutustu hänen blogiinsa.