Alkuperäinen teos Raven Black, ilmestynyt 2006. Suomennettu 2007, suomentanut Annukka Kolehmainen. Karisto. (s. 336)

On hyytävän kylmä tammikuinen aamu Ravenswickin kylässä Shetlandinsaarilla. Nuori yksinhuoltajaäiti on palaamassa kotiin saatettuaan lapsensa kouluun, kun hän huomaa vastasataneessa lumessa jotain punaista, joka kiinnostaa yläpuolella kaartelevia korppeja. Nainen lähtee katsomaan ja löytää lumen puolittain peittämän tytön ruumiin. Naapurin teini-ikäinen tyttö on kuristettu omalla punaisella kaulahuivillaan.

Pikkukaupungin poliisi saa murhatutkimuksiin lisävoimia Skotlannista. Hiljaisen ja rauhallisen saaren asukkaiden mielestä syyllinen on kuitenkin jo selvillä: se on erakkomainen, hiukan yksinkertainen vanhus, joka on naapureidensa pahansuopien juorujen kohde. Mutta kun komisario Jimmy Perez haluaa ehdottomasti aloittaa murhatutkimukset, koko yhteisön ylle lankeaa epäilyksen verho. Ensimmäistä kertaa vuosiin kyläläiset lukitsevat ovensa peloissaan. Tappaja on yksi heistä... (takakansi)

Musta kuin yö on perusdekkari, jonka lukee suhteellisen nopeasti ja jonka parissa viihtyy. Hieman häiritsi muista dekkareista tutut elementit: nuhjuinen etsivä, orastava rakkaussuhde, sulkeutunut yhteisö jne, mutta kirjailija oli tuonut mukavan lisävivahteen paneutumalla Shetlandinsaaren perinteisiin, kuten Up Helly Aa -juhlaan. Petyin hieman kirjaan, mutta loppujen lopuksi se oli ihan viihdyttävä lukukokemus.