Alkuperäinen teos This Other Eden, ilmestynyt 1993. Suomennettu 2005, suomentanut Irmeli Ruuska. WSOY. (s. 385)

MAAILMANLOPPU ON TULOSSA. Ilma on pilalla ja auringonvalo niin tappavaa, että ihmiset ovat ryhtyneet elämään öisin. Kaikki, joilla on riittävästi rahaa, ovat ostaneet oman yksityisen ekokuplan, klaustrosfäärin, jonne sulkeutua tarpeen vaatiessa.

Ennen kuin joukkopako kupliin alkaa, mediamoguli Muovi Tolstoy aikoo kaupata kansalle yhä pidemmälle kehitettyjä klaustrosfäärejä hinnalla millä hyvänsä. Käsikirjoittaja Nathan Hoddy tahtoo saada elokuvaideansa läpi ja näyttelijä Max Maximus elämänsä roolin. Vihreän Natura-puolueen johtaja Jurgen Thor ja ekoterroristi Rosalie käyvät viimeistä taistoaan luonnon puolesta, ja FBI-agentti Judy Schwartz yrittää selvittää, kuka on maailman tuhoa jouduttavien terroritekojen takana. (takakansi)

Tämän kertaisen kirjan Ben Elton on sijoittanut tulevaisuuteen, jossa maapallomme tekee kuolemaa. Aluksi runsaasti stereotypioita vilisevä kirja tuntui hauskan päättömältä lukukokemukselta ja pidin Eltonin tämän kertaisesta tavasta käsitellä yhtä aikamme ongelmaa, ympäristöuhkaa. Loppua kohden kirja alkoi olla jo liian päätön makuuni ja lukemisessa meni yllättävän kauan, koska en jaksanut keskittyä kauaa kirjan lukemiseen. Jos olisin lukenut tämän ensimmäisenä Ben Eltonin kirjoista, tuskin tulisin tutustumaan muuhun tuotantoon.