Alkuperäinen teos B is for Burglar, ilmestynyt 1985. Suomennettu 1996, suomentanut Janne Staffans. Viihdeviikarit. (s. 264)

Yksityisetsivä Kinsey Millhone saa toimeksiannon, joka vaikuttaa pelkältä rutiinilta. Hänen on löydettävä varsin varakkaan rouvan sisar, mutta tehtävään ei liity mitään rikokseen viittaavaakaan. Kyse on vain muutaman tuhannen perinnöstä, ja Kinseyn on hankittava sisaren allekirjoitus, jotta testamentti saisi lain voiman. Juttu muuttuu kuitenkin varsin pian hämmentäväksi vyyhdiksi, jossa mikään ei loppujen lopuksi ole niin kuin ensi silmäyksellä vaikuttaa. (takakansi)

Leppoisa dekkari, joka tulee luettua illassa tai parissa (minulla tämän lukemiseen tosin meni aikaa, mutta täysin henkilökohtaisista syistä). Kovin suurta jännitystä kirja ei tarjoa ja välillä oli tuskastuttavaa lukea kirjaa eteen päin, varsinkin kun arvasin juonen kulun muutaman luvun jälkeen. Kinsey Millhone henkilönä on kuitenkin mielenkiintoinen persoona ja hänen ansiostaan viihdyin kirjan parissa. Itse kirja oli muuten pettymys ja erityisesti lopun olisin toivonut olevan erilainen. Nyt jäi vain "höh" olotila.