Alkuperäinen teos Lyckans hjul, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2008, suomentanut Sanna Manninen. Otava. (s. 284)

Kolme naista, kolme kohtaloa...

"Kuule", Miriam madaltaa ääntään. "Meidän uudesta naapuristamme... Oletko huomannut hänessä mitään erikoista? Täällä on alkanut liikkua aika paljon autoja iltaisin. Ja kun naiselle tulee vieras, hän sytyttää lukuisia kynttilöitä ja laskee kaihtimet. Teillähän on pieni lapsikin, silloin olisi hyvä tietää millaista väkeä naapurustossa liikkuu, vai mitä?"

Ellinor ei reagoi Miriamin toivomalla tavalla, vaan alkaa hymyillen työntää lastenvaunuja kohti kotia. kun Miriam ei saa tukea mieheltäänkään, hän päättää puhua epäilyksistään Ninalle, naapurissa asuvalle yksinhuoltajaäidille. Heidän hyvämaineisen omakotialueensa rauhaa ei saisi kukaan uhata!

Toisin kuitenkin käy. Salaperäinen naapuri tulee muuttamaan odottamattomalla tavalla sekä Miriamin että Ninan ja Ellinorin elämää. Hänen Tarot-korteistaan alkaa myös kolmen eri-ikäisen naisen erikoislaatuinen ystävyys. (takakansi)

Kohtalonpyörä on kirja, joka tuo hyvää mieltä ja ilahduttaa. Pidin todella paljon tästä kirjasta, sillä Kajsa Ingemarssonin kirjoitustyyli oli sujuvaa ja hän osasi koukuttaa lukijansa niin ettei lukemista olisi halunnut keskeyttää missään vaiheessa.

Kohtalonpyörä on kiehtova tarina kolmen hyvin erilaisen naisen kohtalosta ja siitä, kuinka asiat kääntyvät parhain päin, vaikkei välillä siltä tunnukaan. Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa ja itse ajattelin tutustua tulevaisuudessa muuhun Kajsa Ingemarssonin tuotantoon. Jos pidät Outi Pakkasen tuotannosta, tämä voi olla oiva valinta - ilman murhaa.