Ilmestynyt 2006. Otava. (s 272)

Terapeutti Merja Itälän mies Joel on kuollut. Vähän ennen hautajaisia Merja lukee lehdestä kuolinilmoituksen. Siinä on hänen edesmenneen miehensä nimi ja syntymäaika, arvoituksellinen runonpätkä, allekirjoituksena "Rakkaasi". Onko Joelilla ollut toinen salainen elämä?

Merjalla itsellään on vastikään ollut lyhyt suhde asiakkaaseensa, mieheen joka kärsii vaimon väkivaltaisuudesta. Merja on luullut panneensa suhteelle pisteen, mutta joutuu toteamaan, ettei tehdyistä teoista ole helppoa karistautua irti.

Samassa Runeberginkadun talossa asuva Eevamaria Jungman hoitaa uskollisesti pihan istutuksia. Vaikka hänen hahmonsa on kaikille tuttu, hänenkään todellisesta elämästään tuskin kukaan talossa tietää kukaan. (takakansi)

Jälleen yksi viehättävä kirja Outi Pakkaselta, joka ei jättänyt kylmäksi. Henkilöt ovat jälleen ihastuttavan realistisia ja vaikka juoni oli suurimmaksi osaksi ennalta-arvattavaa, viihdyin todella hyvin tämän dekkarin parissa. Loppu oli tosin pienoinen pettymys, olisin kaivannut siihen joko räiskyvämpää loppua tai muutamaa sivua enemmän, joka olisi syventänyt tarinaa. Tosin, välillä on mukavaa itse miettiä, mitä itse kukin olisi tehnyt vastaavanlaisessa tilanteessa.

Outi Pakkanen on käsitellyt Ruohonleikkaajassa yhtä aikakautemme vaikeimmista aiheista, naisten aiheuttamaa väkivaltaa. Vaikka naisten aiheuttama väkivalta on yllättävän yleistä, yllätyin silti erään hahmon vuoropuheluista ja hänen ajatuksistaan. Mielestäni tämä on yksi sellaisista aiheista, mitä pitäisi käsitellä enemmän, mutta aika ei taida olla vielä siihen sopiva. Vaikka aihe on rankka, kirjailija oli osannut käsitellä aiheitta ihailtavan syvällisesti olematta silti liian raskas. Suosittelen tätä kirjaa, erityisesti jos pidät Outi Pakkasen muusta tuotannosta.