Alkuperäinen teos The Undomestic Goddess, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2007, suomentanut Ulla Selkälä. WSOY. (s. 385)

Ylikireä uraohjus Samantha Sweeting ei erota vispilää munankeittimestä, mutta kuinka ollakaan, tästä huippujuristista tulee niiata niksauttava taloudenhoitaja perheeseen, joka luulee häntä tähtikokiksi.

Kodin hengettäremme ryhtyy hommiin - ja käryttää, roiskii ja rikkoo. Pinteestä voi selvitä vain yhdellä tavalla: pitopalvelu paikalle ja äkkiä! Samantha päättää kuitenkin oikeasti oppia keittämään, puunaamaan ja puleeraamaan, jotta saisi jäädä taloon. Sen väkeen kuuluu näet hyvännäköinen puutarhuri, jonka kanssa olisi mukava järjestää pientä sutinaa.

Miksi sitten älykäs lakinainen on päätynyt vessaharjan valtiattareksi? Syynä on niljakas petos, jonka jäljille Samantha pääsee kesken muusin ja moussen laiton. Varokaa siis Cityn pukuherrat! Samantha on terävämpi kuin koskaan ja vaatii oikeutta vaikka kädet taikinassa. (takakansi)

Aluksi oli outoa lukea Sophie Kinsellalta muuta kuin Himoshoppaaja kirjoja. Vaati oman aikansa ennen kuin totuin toisenlaiseen naishahmoon. Lopulta löysin itseni hykertelemässä Samanthan mielipiteille, jotka olivat välillä ihanan sarkastisia. Vaikka juonen kulun aavistaakin suurimmaksi osaksi oikein, pidin kirjasta hyvin paljon ja suosittelen ehdottomasti Himoshoppaajan ystäville.