Alkuperäinen teos TWILIGHT, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2008 (kahdeksas painos), suomentanut Tiina Ohinmaa. WSOY. (s. 418)

ISABELLA MUUTTAA ISÄNSÄ luo tihkuisenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin - yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynsesti ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Hän kuuluu perheeseen, joka on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen!

VAAROJA UHMATEN ISABELLA ja Edward rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta he kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Isabellan suojelusenkeli, mutta kukaan ei ole kauan turvassa, kun vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta. (takakansi)

Nähtyäni Twilight -elokuvan, minun oli pakko saada lukea tämä myös kirjana. Valitettavasti elokuvasta ei ollut kulunut kuin pari päivää, mikä häiritsi suunnattomasti lukunautintoa, ja kirja oli paikoitellen latteahko. Jos Meyer ei olisi höystänyt tarinaansa vampyyreillä, olisin varmasti jättänyt sen kesken, koska kirja muuten muistutti aika paljon lukuisia muita teinirakkausromaaneja, joita olen lukenut omassa nuoruudessani ihan riittävästi.

Houkutus on söpö teinirakkaustarina, josta olisin voinut kiinnostua n. 15 vuotta sitten. Kieltämättä odotin kirjalta enemmän jännitystä nähtyäni elokuvan, mutta valitettavasti näin ei käynyt. Siitä huolimatta Stephenie Meyerin luoma maailma on omalla tavallaan kiehtova ja taidan myöhemmin kuitenkin tutustua kirjasarjan muihin osiin.