Ilmestynyt 1990. Otava. (s. 271)

Putiikinpitäjä Marja Leimo-Nikala on kutsunut Porvoon lähelle kesämökilleen sukulaisia, ystäviä ja liiketuttavia juhannuksen viettoon.

Aatto alkaa lupaavasti: luonto on kukkeimmillaan, kuohuviini sopivan viileää, emännän ruuanlaittotaito herätää vilpitöntä ihastusta.

Mutta kun kuohuviiniä kuluu ja vaalealle taivaalle nousee kellanpunainen kuu, alkaa hilpeys vaihtua teräviksi sanoiksi ja tunteenpurkauksiksi. Menneisyydestä nousee tarkkaan kätkettyjä saloja eikä vastapäisen huvilan salaperäinen asukas ole Marjalle mikään miellyttävä yllätys. Aamulla tunnelma vasta hyytyykin, kun selviää, että yksi on joukosta poissa ja kaikki muut kuulusteltavina murhasta. (takakansi)

Oli viihdyttävää lukea Outi Pakkaselta vanhempaa tuotantoa ja ilahduin, kun tämän kertaisen kirjan tapahtumat sijoittuivat jonnekin muualle kuin Helsinkiin.

Pakkanen kietoo tuttuun tapaansa ihmiskohtalot yhteen eli jokainen joka kirjassa esiintyy, tuntee toisensa jollain tavalla. Oli kiehtovaa lukea erilaisista ihmiskohtaloista ja siitä, miten ne liittyvät toinen toisiinsa. Marielin sanoja lainatakseni: "Pakkasen romaanit toimisivat hyvin myös ilman kuolemantapauksia, sillä näissä on mielenkiintoisia ihmissuhteita ja jänniä juonikuvioita." Jos et ole vielä tutustunut Pakkasen tuotantoon, suosittelen hyvin lämpimästi.