Ilmestynyt 2009. Minerva. (s. 442)

Kuumuutta huokuva Turku ei ole enää entisellään. Kolmen naisen kohtalot kietoutuvat kammottavalla tavalla yhteen sarjamurhia tehtailevan psykopaatin pitäessä poliisia pilkkanaan.

Ylikomisario Anna Mäki, menneisyytensä pimeissä varjoissa rimpuileva kapinahenkinen entinen poliisi Annika Malm ja oudosti käyttäytyvä, utelias vanha nainen joutuvat tahtomattaan tapahtumien keskiöön.

Panokset kovenevat, ja Annika Malm sysätään suurten ratkaisujen eteen. Hän joutuu pian karulla tavalla huomaamaan, miten yhteiskunnan huipulla olevat tahot pelaavat ihmishengillä säälimätöntä peliään.

Purkautuuko karmea vyyhti? Pystyykö Anna Mäki selvittämään oman elämänsä solmut rakkaudessa ja työrintamalla? Onko mikään ympärillä enää sitä, miltä näyttää? (takakansi)

Moni on kehunut Max Mannerin dekkareita ja nähtyäni kirjaston hyllyssä K18 kirjan, päätin tutustua kyseiseen kirjailijaan.

K18 on viihdyttävä dekkari, jonka parissa vierähtää tovi jos toinenkin. Teksti on sujuvaa ja henkilöhahmot mielenkiintoisia. Juoneen tosin olisin kaivannut enemmän jännitystä ja välillä juonen kulku oli hyvin ennalta-arvattavaa. Välillä häiritsi kirjan samankaltaisuus monien dekkareiden kanssa, mutta sarjamurhaaja-aihe pelasti kirjan.

K18 on perusdekkari, jonka parissa on mukava odotella joulua.