Alkuperäinen teos THE CHEMISTRY OF DEATH, ilmestynyt 2006. Suomennettu 2008, suomentanut Kimmo Lilja. Karisto. (s. 435)

Kolme vuotta sitten oikeuslääketieteen huippuasiantuntija David Hunter hylkäsi entisen elämänsä kohdattuaan suuren tragedian. Nyt hän elelee maalaislääkärinä pienessä Manhamin kylässä valmiina jättämään menneisyytensä lopullisesti taakseen.

Kunnes Sally Palmerin pahoin runneltu ruumis löytyy.

Tutkintaa johtava rikoskomisario painostaa Hunteria käyttämään erikoisosaamistaan rikoksen ratkaisemiseksi, mutta tämä tekee kaikkensa välttääkseen joutumasta mukaan tutkimuksiin. Kun toinen nainen katoaa, pieni yhteisö joutuu pelon ja vainoharhaisuuden valtaan ja syyttävä sormi osoittaa myös hunteria. Enää ei voi piiloutua... (takakansi)

En ollut lukenut pitkiin aikoihin yhtä jännittävää ja hyytävää dekkaria kuin Kuoleman anatomia! Pidin todella paljon Simon Beckettin tyylistä ja olisin mielelläni lukenut tämän kirjan yhdeltä istumalta, jos se vain olisi ollut mahdollista. Kuoleman anatomia on ehdottomasti yksi parhaimmista tänä vuonna lukemistani kirjoista ja mielelläni lukisin lisää Simon Beckettin tuotantoa. Suosittelen tätä kirjaa hyvin lämpimästi hyvien dekkareiden ystäville.

Minulla on paha tapa lukea samalla kun syön, mutta tällä kertaa jätin kirjan suosiolla pois ruokapöydästä...