Alkuperäinen teos ECLIPSE, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2008, suomentanut Pirkko Biström. WSOY. (s. 527)

ISABELLA SWAN ON VAARASSA, kun joukkomurhien aalto vavisuttelee Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Kaiken huipuksi hänen on valittava Edwardin rakkauden tai Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään.

Bella on kiintynyt Jacobiin ja viihtyy hänen seurassaan kenties liiankin hyvin. Onko Bella enää varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää kuin Edwardissa...

Ylioppilasjuhlien lähestyessä Bella aikoo tehdä lopullisen päätöksen: elääkö vai kuolla? Muuttuako vampyyriksi vai säilyä ihmisenä? (takakansi)

Bellan ja Edwardin kuolematon rakkaus saa välilleen pienimuotoisia säröjä - mutta miksi. En halua pilata juonta, joten joudut itse tutustumaan kirjaan.

En olisi uskonut, että pääasiassa nuorisolle tarkoitettu lemmentarina saa minut koukuttumaan Twilight-saagaan! Oikeastaan tämä on tervetullutta vaihtelua muuhun elämääni ja eihän kaiken luetun tarvitse aina olla "vakavaa" luettavaa.

Kirjassa vilisee taas vampyyrejä ja ihmissusia, ja välillä käydään jännittävä taistelu. Tosin, enemmän jännitystä kirjassa tuotti ihmissuhdesoppa joka sai välillä sukat pyörimään jaloissa ja malttamattomana odotan, että pääsen lukemaan saagan viimeistä osaa (joka tosin pitää ensin varata kirjastosta...). Ihmettelen tosin, mitä kirjailijalla voi olla vielä tarjottavana kun Bellan valinta on jo selvä - vai odottaako jossakin yllättävä käännös?