Ilmestynyt 2009. Mäkelä. (s. 310)

"Minä aloin pelätä seuraavaa yötä. Aloin pelätä kaikkia seuraavia öitä. Minulla oli edessäni 35 vuotta työelämässä. 35 vuodessa on 12 783 päivää ja yötä. Miten jaksaisin valvoa ne kaikki?

On vuosi 1996 ja sijoittajaviestintätoimisto Visionilla menee lujaa. Se pääsee lanseeraamaan potenssilääke Rizeria, kilpailijaa Viagralle.

Pinja Mäntysen unelmat upeasta urasta muuttuvat unettomuudeksi ja sitten painajaiseksi. Kysymyksiä on koko ajan enemmän kuin vastauksia.

Mistä löytyy alku kaikelle pahuudelle? Kuinka paljon menestys maksaa, ja kuka siitä maksaa? Kuka loppujen lopuksi on murhaaja - vai onko heitä monta, niin kuin uhrejakin? (takakansi)

Löytäessäni Uni paras lääke on -kirjan kirjaston uutuushyllystä, ajattelin sen olevan mielenkiintoinen jännäri, joka sijoittuu yritysmaailmaan. Valitettavasti kirja oli todella sekava ja välillä en tiennyt, kumpi kertoo tarinaa eteen päin: Pinja vai hänen äitinsä. Kirjassa olisi ollut aineksia jännittävämpään juoneen, mutta sen sijaan kirjassa keskityttiin enemmän nyky-yhteiskunnan koviin vaatimuksiin ja siihen, mitä se saa aikaan mm. työntekijöissä - loppuunpalaminen ja burn-out.

En osaa suositella tätä kirjaa dekkareiden ystäville, mutta mielestäni tämä on hyvin ajankohtainen niille, joita koskettaa lama ja sen seuraukset. Välillä kirja tuntui hyvin henkilökohtaiselta, koska olen itse 90-luvun laman lapsia ja muistan erityisen hyvin, miten se vaikutti meillä kotona.