Alkuperäinen teos Witness the Night, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2010, suomentanut Terhi Kuusisto. Like. (s. 237)

Durga. Yksin jäänyt neljätoistavuotias tyttö Punjabista. Epäillään syylliseksi kolmentoista perheenjäsenensä murhaan.

Simran. Sosiaalityöstä vapaaehtoisena tekevä, viskiä naukkaileva nainen Delhistä. Ainoa, joka uskoo Durgan olevan pikemminkin uhri kuin syyllinen.

Jullandur. Intialainen pikkukaupunki, jonka arki menee pahemman kerran raiteiltaan, kun yksi paikkakunnan merkittävimmistä perheistä murhataan melkein viimeistä jäsentään myöten. Syyllinen on löydettävä.

Kun Simran alkaa selvittää Durgan taustaa, hän törmää varakkaan perheen synkkiin salaisuuksiin ja joutuu pohtimaan laajemminkin Intian naisten karua kohtaloa. (takakansi)

Pimeyden lapset on yksi niistä kirjoista, joita ei ole tarkoitettu kepeäksi iltalukemiseksi ja joka ei päästä lukijaansa helpolla. Pimeyden lapset on kauhistuttava kertomus viattomien tyttöjen julmasta kohtalosta Intiassa, maassa, jossa kaikki hyvä lukee vain paperilla. Sitä on aina kuvitellut että 2000-luvulla kaikki olisi paremmin, mutta todellisuudessa olemme todella kaukana tasa-arvoisesta maailmasta. Maailmasta, jossa kaikilla, niin tytöillä kuin pojilla olisi tasavertainen kohtelu. Kieltämättä on hyvin pelottavaa ajatella, millaista on elää maassa, joka on hyvin perinteisiin nojaava.

Pimeyden lapset on kirja, jota suosittelen. Vaikka kirjailijan kirjoitustyyli kaipaa vielä hiomista, kirja on kuitenkin hyvin viehättävä ja surullinen. Sillä on paljon kerrottavaa, paljon sellaista mitä ei olisi koskaan osannut edes ajatella.