Alkuperäinen teos Delirio, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2007, suomentanut Sari Selander. Like. (s. 432)

Hopealusikka suussaan syntynyt Agustina sekoaa yhtenä päivänä kokonaan. Hänen miehensä Aguilar palaa viikonloppumatkalta ja löytää vastaajasta viestin, jossa häntä pyydetään noutamaan houraileva vaimonsa hotellista. Tästä alkaa moninkertainen mysteeri: Mitä vaimo teki hotellissa? Kenen kanssa hän vietti viikonloppua? Mikä sai tuon jo entuudestaan henkimaailman asioista kiinnostuneen naisen menettämään järkensä? (sisäkansi)

Houre  on yltäkylläinen kudelma rakkauden, sukurasitteiden, väkivallan ja hulluuden vaikutuksista nuoren kolumbialaisnaisen elämään. Se on myös tarina valheista, jotka peittävät kaksinaismoralistista elämää sekä koko maata, huume- ja sisällissodan riepottelemaa Kolumbiaa. (takakansi)

En odottanut ihan tällaista kirjaa, kun lainasin tämän kirjastosta. Luulin lainaavani trillerin, mutta kirja olikin kaikkea muuta. Houre on mielenkiintoinen kirja, joka sisältää neljästä eri näkökulmasta kerrottua tarinaa: Aguilarista, Agustinan aviopuolisosta; Midaksesta, Agustinan entisestä rakastajasta; Agustinan isovanhemmista sekä Agustinan lapsuudesta ja nuoruudesta. Aluksi oli vaikea keskittyä hyppivään, hieman sekavahkoon juoneen, mutta pikku hiljaa "opin" lukemaan Restrepon tekstiä (joka muistuttaa hyvin paljon José Saramagon kirjoitustyyliä) ja tarina eteni kuin siivillä. Kirja on mielenkiintoinen tuttavuus, vaikka osaan henkilöistä olisin halunnut tutustua pintaa syvemmin.

Houre on unenomainen kertomus ihmismielestä ja siitä, kuinka herkkä se on. Kuinka herkkä se on uskomaan kerrottua valhetta, kunnes valheet alkavat rakoilemaan ja sekoaminen ei ole kaukana. Yhden ajatuksen löysin tästä kirjasta, joka rauhoitti kovasti ikäkriisistä kärsivää mieltäni: miksi en olisi onnellinen nyt ja tässä, iloinen siitä mitä minulla on ja nauti näistä pienistä arjen iloista. Miksi kaipaisin sellaista, mikä en halua olla, vain koska muut niin sanelevat miten minun tulisi olla ja mitä minun pitäisi tehdä. Tajusin, että olemalla oma itseni ja hyväksymällä sen, voin olla hyvinkin onnellinen pieni ihminen. Houre on tutustumisen arvoinen kirja, joka antaa lukijalleen paljon.