Alkuperäinen teos Triptych, ilmestynyt 2006. Suomennettu 2009, suomentanut Annukka Kolehmainen. Tammi. (s. 525)

Atlantassa vaanii kylmäverinen tappaja, joka irrottaa naisuhriensa kielen. Tapauksia alkaa tutkia kyyninen etsivä Michael Ormewood, jolla on ongelmia rakoilevan avioliittonsa ja autistisen poikansa kanssa.

Poikkeuksellisen karmivaan sarjamurhaajajahtiin tulee avuksi erikoisagentti Will Trent. Arpien peittämä lastenkodin kasvatti Trent on mysteeri itsessään, mutta rikosten suhteen hänellä on ilmiömäinen vainu.

Koulutoverinsa murhasta ja raiskauksesta tuomittu John Shelley pääsee 20 vuoden jälkeen vankilasta. Hän joutuu nuoria tyttöjä raiskaavan ja kiduttavan rikollisen reitille mitä yllättävimmällä tavalla. Mutta uskooko kukaan murhamiestä? (takakansi)

Triptyykki on hyvin elokuvamainen trilleri sarjamurhaajasta, jossa syyllinen paljastuu melkeinpä saman tien. Mielestäni kirjan toinen osa oli kaikista mielenkiintoisin, joka toi monta kiintoisaa asiaa esille ja yllättävän yhteyden jo tuomitun ja kirjan syyllisen välille. Olisin lukenut mielelläni enemmänkin kirjan toista osaa.

Mutta muuten kirja oli mielestäni hyvin puuduttavaa luettavaa. Jouduin välillä palailemaan takaisin päin, koska kirja oli välillä sekavahko ja välillä en ymmärtänyt kirjan henkilöiden vuoropuhelusta hölkäsen pöläystä. Will Trent oli ihastuttava hahmo, mutta muista hahmoista jäi puuttumaan se jokin. Triptyykki on sadepäivän viihdyttäjä, mutta omasta mielestäni se ei ollut kovin erikoinen kirja.