Alkuperäinen teos Dead to the World, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2011, suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Gummerus. (s. 328)

SOOKIE STACKHOUSE tekee uudenvuodenlupauksen: pysyä erossa ikävyyksistä. Lupauksen pitäminen ei kuitenkaan ole kovin helppoa, jos sattuu olemaan vampyyrin ex-tyttöystävä, muodonmuuttajan omistaman baarin simpsakka tarjoilijatar - ja telepaatti, joka tulee aina vedetyksi mukaan toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin maailman pimeälle puolelle...

Matkalla töistä kotiin Sookie ajaa tien laitaa hädissään juoksevan, puolialastoman miehen ohi. Miehellä ei ole hajuakaan siitä, kuka hän on, mutta Sookie tunnistaa hänet kyllä: siinähän on vampyyri-Eric, ensimmäistä kertaa (kuolemanjälkeisessä) elämässään haavoittuvaisena ja herkkänä.

Uudessa muistinsa menettäneessä, vastustamattomassa Ericissä olisi jo riittämiin päänvaivaa, mutta pian Sookielle selviää, että Ericin muisitn ovat vieneet hämmästyttävän voimakkaat noidat, jotka ovat iskeneet kyntensä tuohon vaikutusvaltaiseen alfaurokseen. Eric tarvitsee Sookien suojelusta, ja Sookie huomaa olevansa taas kerran pahassa pinteessä: keskellä noitien, vampyyrien ja ihmissusien veristä taistoa. (takakansi)

Enpä voi muuta todeta kuin että nämä kirjat todellakin paranevat! Sookie oli jälleen ihastuttava, vaikka tässä osassa olin havaitsevinani väsymistä yliluonnollista maailmaa kohtaan - mitä en kyllä ihmettele ollenkaan, sillä Sookiella on ollut harvinaisen tapahtumarikas elämä sen jälkeen kun tutustui Bill-vampyyriin. Charlaine Harris oli jälleen onnistunut tuomaan jotain uutta Sookien tarinaan ja vaikka itselleni kirjan loppu oli pienoinen pettymys - en väitä että se olisi huono, vaan olisin mielelläni suonut Sookielle pitemmän onnen-, en olisi voinut lopettaa tätäkään kirjaa paremmin. Sookielle sattuu ja tapahtuu yhtä jos toista, jälleen kerran, mutta niiden kertomisen jätän muille lukijoille: en halua pilata missään nimessä lukuelämystä, sen verran vihjaan että se on todella herkullinen!

Harmi että seuraava suomennettu kirja ilmestyy vasta puolen kuun tienoilla. Olisin mielelläni lukenut jälleen toisen kirjan heti perään, mutta ei auta kuin tyytyä odottamaan, koska saan kirjastosta seuraavan osan lainaan.