Alkuperäinen teos Just After Sunset, ilmestynyt 2008. Suomennettu 2010, suomentanut Ilkka Rekiaro. Tammi. (s. 392)

Auringonlaskun jälkeen sisältää neljätoista (oikeasti 13) hyytävää kertomusta. Yhdessä niistä potilas kertoo psykiatri Johnny Bonsaintille löytäneensä syrjäiseltä pellolta kiviringin, portin toiseen maailmankaikkeuteen. Toisella puolella häämöttää vieras universumi, joka on omallemme vihamielinen. Potilas uskoo, että hänen raskas tehtävänsä on yrittää säilyttää maailman tasapaino.

Psykiatri ristii tapauksen N:ksi ja toteaa potilaan kärsivän pakko-oireista ja unettomuudesta. Kun N tekee itsemurhan, psykiatri lähtee tutkimaan peltoa nähdäkseen kivet omin silmin. Kohta psykiatri alkaa kärsiä samoista oireista kuin potilaansa...

Kingin kertomuksissa päivänvalo peittyy varjoihin, yliluonnollinen läpäisee arkipäiväisen, ja elävien ja kuolleiden välinen raja on pelottavan häilyvä. (takakansi)

Luulin että Auringonlaskun jälkeen olisi pelottava kirja, mutta kauhua oli tarjolla mielestäni vain neljässä novellissa. Kirja tuntui lähinnä... surulliselta. Haikealta. Mikä oli yllätys, sillä odotin Kingimäiseen tapaan hitaasti hiipivää ja hermoja riipivää kauhua.

Pidän hyvin paljon Kingin tyylistä kirjoittaa. Hänellä on hyvin taianomainen ote ja tuntuu kuin olisin vieraillut osassa paikoista - unissani. Hänen kuvailemat paikat ovat todellisia - mikä tosin johtuu siitä, että hän todella on käynyt niissä-, ja lukiessani tein todella elävän tuntuisia matkoja. Mielestäni Auringonlaskun jälkeen ei ole niin hyvä kuin luulin sen olevan, mutta on se kuitenkin lukemisen arvoinen teos.