Alkuperäinen teos THE SHORT SECOND LIFE OF BREE TANNER, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2010, suomentanut Pirjo Ruti. WSOY. (s. 218)

"En enää välittänyt siitä, mitä kukakin ajatteli. Minun ei tarvinnut. Olin nyt jumala. Vahvempi, nopeampi, parempi. Kenelläkään muulla ei ollut merkitystä."

HÄN ON VASTASYNTYNYT VAMPYYRI. Hän on osa Victorian - Edwardin kostonhimoisen arkkivihollisen - armeijaa, jonka tehtävä on tuhota Cullenit ja Bella.

Bree Tannerin punaisten silmien kautta välittyy nuorten vampyyrien verenhimoinen maailma ja sen pimeät puolet. Breen elämää syventävä tarina kulkee uusien vaarojen ja salaisuuksien kautta Epäilys-romaanista tuttuun unohtumattomaan päätökseen. (takakansi)

Bree Tanner on mielenkiintoinen hahmo ja hänen tarinansa kertoo mielenkiintoisen näkökulman vastasyntyneen vampyyrin silmin. Mutta. Tämä kirja on ihan liian lyhyt ja mielestäni jäi kovin pintapuoliseksi. Jos kirjailija olisi paneutunut syvemmin uusien vampyyrien elämään, tämä kirja olisi voinut tarjota enemmän. Ihan liian lyhyt, mutta oli mukava välipala muun lukemisen ohessa. Nyt jäin vain miettimään, miksi tämä kirja kirjoitettiin. Yhdessä blogissa kirjoitettiin rahastuksen mausta, ja siltä se kieltämättä tuntui itsestänikin...