Alkuperäinen teos L´Échappée belle, ilmestynyt 2009. Suomennettu 2011, suomentanut Lotta Toivanen. Gummerus. (s. 120)

Auto on lastattu tirskahduksilla, kyynelillä, hymyillä ja nostalgialla. Umpitylsiin sukulaishäihin matkaavat hillitty Simon, tämän ylisäntillinen vaimo Carine ja Simonin siskot, boheemi sinkkunainen Garance ja avioeroa läpikäyvä Lola.

Juhlapaikalle päästyään porukka saa kuulla, ettei sisarusparven kuopus Vincent päässytkään työkiireiden takia häihin. He päättävät karata Vincentin luokse.

Hetkeksi sisarukset unohtavat tenavat, siipat, aviohuolet ja velvollisuudet ja varastavat aikuiselämästään aikaa viimeiselle kauniille, hilpeälle ja haikealle lapsuuspäivälle. (takakansi)

En ollut ennen tätä kirjaa lukenut Anna Gavaldan kirjoja ja olen iloinen, että vihdoin ja viimein tutustuin hänen tuotantoonsa. Rakastuin Anna Gavaldan kirjoitustyyliin ja Karkumatka toi niin vahvasti kesän tuoksut mieleen, että vaivuin välillä oman lapsuuden kesien muistoihin. Kirja sai myös ajattelemaan paljon omia suhteita sisaruksiini ja sitä, että en tunne heitä loppujen lopuksi ollenkaan. Suhdetta omiin vanhempiin. Sitä että tunnemmeko loppujen lopuksi ketään koskaan hyvin, vaikka kuvittelemme tuntevamme.

Koska Karkumatka oli ihanan herkullinen lukukokemus, uskon että tulen lukemaan sen joskus uudelleen. Jos ei ole aiemmin tutustunut Gavaldan tuotantoon, suosittelen häntä lämpimästi.