Alkuperäinen teos The Fall, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2011, suomentanut Risto Raitio. Tammi. (s. 367)

New York on vampyyriviruksen vallassa. Tartunta leviää nopeasti ja uhkaa saastuttaa koko maapallon. Kaiken kaaoksen keskellä Eph Goodweather, tarttuvien tautien torjuntayksikön esimies, johtaa pientä ryhmää, joka yrittää pysäyttää verenhimoiset hirviöt. Hänen rinnallaan taistelevat holokaustista selviytynyt professori Abraham Setrakian, tuholaistorjuja Vasily Fet sekä sekalainen katugansterien joukkio.

Vampyyrien rivit alkavat rakoilla. Kiistan polttopisteessä on ikivanha kirja, joka paljastaa vampyyrien historian pimeimmätkin salaisuudet. Se joka löytää kirjan, määrää millaisen lopun taistelu saa. Jos Mestarin suunnitelma toteutuu, se merkitsee ihmiskunnalle pahempaa kohtaloa kuin lopullinen tuho.

Kulttiohjaaja Guillermo del Toron ja menestyskirjailija Chuck Hoganin vampyyritrilogia on hyytävän jännittävä. Lankeemus jatkaa siitä, mihin Vitsaus loppui ja vauhti sen kuin kiihtyy. (takakansi)

Lankeemus jatkaa hyvin paljon samaa linjaa kuin trilogian ensimmäinen osa Vitsaus eli kirjailijat hätkähdyttävät lukijaansa mitä erilaisin tavoin. Mielestäni ensimmäinen osa oli paljon vauhdikkaampi ja koukuttavampi kuin tämä toinen osa. Välillä turhautti lukea kirjaa, sillä henkilöt tuntuivat vain jaarittelevan. Lankeemuksen tekee mielenkiintoisemmaksi se, että siinä valotettiin enemmän vampyyrien syntymistä ja sitä, miten ne ovat kautta aikojen hallinneet ihmiskuntaa, olleet sen vallan huipulla. Olisin kaivannut jotain kirjaan, kirja itsessään tuntui oudon lyhyeltä ja pliisulta verrattuna ensimmäiseen osaan.

Sattuipa hauskasti postin haku reissulla: sain mainoksen kultafirmasta, jossa vaihtavat kultaa JA hopeaa rahaksi. Liekö enne jostain?