Ilmestynyt 2006. Magentum. (s. 144)

Nyppiikö yksinäisyys? Joko riittää? Nettideittailu on tehokas ja toimiva keino löytää sydänystävä tai vaikka kumppani loppuelämäksi. Nettideittailussa on kikkansa, vinkkinsä, sääntönsä ja hyvät tapansa. Siinä on myös kipeät sudenkuoppansa, joihin putoaminen voi sattua pitkään. Fiksusti ja järkevästi toimimalla nettideittailija voi reippaasti parantaa mahdollisuuksiaan löytää miellyttävää seuraa - ja osua jopa onnen napakymppiin.

Timo Peltonen ja Pirjo Werkle ovat vuosien ajan tarkkailleet suomalaista nettideittaillua ja deittailijoita. Heillä on myös melkoisesti omaa nettideittailukokemusta.

Nettideittailijan eloonjäämisopus on hauskanvakavasti välttämätön tietopaketti aikuiselle ja varttuneellekin oman kullan etsijälle.

Tositarkoituksella! (takakansi)

Minulla oli kaksi syytä, miksi halusin lukea tämän kirjan: 1. olen koukussa pilke silmäkulmassa kirjoitettuihin tietokirjoihin 2. MTV3:lla pyörivät Klikkaa mua! -sarja. Kyseinen sarjahan kertoo nettideittailun ihmeellisestä maailmasta, johon olen hieman itsekin koukuttunut. Jos et ole ennen katsonut kyseistä sarjaa, tuolta löytää lisää tietoa -> www.mtv3.fi/klikkaamua/

Olen itsekin joskus laittanut nettiin deitti-ilmoituksen, joka poiki hyvin paljon samankaltaisia vastauksia, kuin kirjassa kerrotut tapaukset. Ensimmäisen kerran tutustuin deittipalstojen ihmeelliseen maailmaan ollessani n. 17-vuotias ja tämä kirja olisi ollut oiva opas jo tuolloin. Haksahdin nimittäin pahasti yhteen fiksulta vaikuttavaan mieheen (liekö ollut jotain osuutta lapsen uskollani siihen, että netissä ei voi huijata), mutta onneksi tajusin totuuden siinä vaiheessa, kun hänet ensimmäisen kerran näin.

Myönnän että olen selaillut silloin tällöin deitti-ilmoituksia. En tosin ole vastannut kenellekään, sillä vieraan seura ei kiinnosta sen vertaa että pettäisin puoliskoani. En itsekään tiedä miksi, mutta joskus mietin millainen ihminen on ilmoituksen takana. Millainen hän on ajatuksiltaan, olemukseltaan jne. Tietynlaista uteliaisuuttako?

Opus oli hyvin selventävä, mutta itse olisin kaivannut hieman enemmän esimerkkejä erilaisista sattumuksista. Hauska opus, johon kannattaa tutustua ennen kuin lähtee seikkailemaan nettideittailun ihmeelliseen maailmaan. Kirjasta löytyi yksi kultainen ohje, joka pätee myös muuallakin kuin netissä:

Käyttäydy itse kuin aikuinen ihminen: jos olet sitä mieltä, että tämä ihminen ei sinua sytyttänyt etkä halua häntä partneriksesi, niin kerro se hänelle. Tietenkään et hauku häntä, vaan kerrot että ei tuntunut siltä, että haluaisit jatkaa hänen kanssaan. Siihen ei kukaan kuole, mutta saatat aiheuttaa toiselle pahojakin haavoja ja itsetunto-ongelmia, jos et kerro miltä sinusta tuntui! Pyri aina ajattelemaan asioita myös toisen ihmisen kannalta. Entä jos olisit itse hänen asemassaan? Tämä ohje on sivumennen sanoen kovin hyödyllinen kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä. (s. 140)