Alkuperäinen teos Lover Revealed, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2011, suomentanut Marja Sjövik. Basam Books. (s. 527)

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissä, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Butch O'Neal on synnynnäinen taistelija. Piinkova entinen murhapoliisi on ainoa ihminen, joka on koskaan päässyt Mustan tikarin veljeskunnan sisäpiiriin. Butch haluaa taistella vampyyrien rinnalla heitä vainoavaa Harvennuskuntaa vastaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Butch on rakastunut aateliseen vampyyrinaiseen, Marissaan, jota ei kuitenkaan usko voivansa saada omakseen. Rakkautta tai ei, ainakin hän voi taistella veljeskunnan rinnalla.

Tapahtumat saavat kuitenkin kohtalokkaan käänteen - laittaessaan oman henkensä likoon pelastaakseen siviilivampyyrin lessereiden kynsistä Butch joutuu itse Harvennuskunnan pimeimmän voiman pauloihin. Veljeskunta pyytää Marissaa apuun Butchin pelastamiseksi, mutta on mahdollista ettei edes Marissan rakkaus voi tätä enää pelastaa.

Paljastettu rakastaja on neljäs osa suuren suosion saavuttaneesta Mustan tikarin veljeskunta -sarjasta ja urbaania fantasiaa parhaimmillaan. (takakansi)

Olin lainannut tämän kirjan aikoja sitten kirjastosta, mutta viivyttelin sen lukemista, koska Butch ei ole koskaan kuulunut suosikkihahmoihini Mustan tikarin veljeskunnassa ja ajattelin kirjan olevan hieman tylsä. Mutta kun aloitin kirjan lukemisen ja mitä pidemmälle tarinassa etenin, sitä enemmän olin koukuttunut kirjaan. Kirjailija osasi yllättää monissa kohdissa ja en voi kuin todeta "vau". Tälläkin kertaa minua ärsytti lukuisten v-alkuisten sanojen sun muiden outojenkin kommenttien heitto tarinassa, mutta siitä huolimatta pidin hyvin paljon kirjasta. Enkä voinut välttyä tälläkään kertaa kuumoittavilta poskilta, sen verran mehukas tarina oli jälleen luettavana...