Alkuperäinen teos Her Fearful Symmetry, ilmestynyt 2009. Suomennettu 2011, suomentanut Paula Korhonen. Gummerus. (s. 456)

Parikymppiset amerikkalaiskaksoset Julia ja Valentina Poole ovat toistensa peilikuvia. He kuulevat ensimmäistä kertaa äitinsä kaksoissisaresta Elspethistä, kun heille kerrotaan, että he ovat perineet tämän asunnon Lontoon Highgaten hautausmaan liepeiltä.

Erottamattomat kaksoset muuttavat Lontooseen uudesta vapaudesta riemuiten ja alkavat rakentaa tädin asunnosta omaa kotiaan. Pian Valentina rakastuu kuolleen tädin miesystävään ja ryhtyy etsimään omaa identiteettiään. Julia närkästyy heikomman sisarensa itsenäistymispyrkimyksistä mutta löytää itselleenkin projektin: pakko-oireisesta häiriöstä kärsivän naapurinsa pelastamisen. Mutta vähitellen kaksoset huomaavat, että he eivät ole asunnossaan yksin. (takakansi)

Luin aikoinaan Audrey Niffeneggeriltä Aikamatkustajan vaimon, johon rakastuin päätä pahkaa. Odotin, että Hänen varjonsa tarina olisi yhtä koukuttava, unohtumaton ja rakastuisin siihen päätä pahkaa niin kuin Aikamatkustajan vaimoon.

Hänen varjonsa tarina on surullinen tarina. Henkilöhahmot ja juoni on mielenkiintoinen, hieman erilainen mitä olen tottunut lukemaan. Kirjasta kuitenkin puuttui se jokin, mikä koukuttaa. Kirjailija lähti monesti jaarittelemaan muita asioita ja lukeminen välillä tuskastutti: halusin tietää nopeammin, mitä tapahtuu. Kirjailija oli jättänyt monesti oleellisia asioita kertomatta ja olisin niin mielelläni halunnut tietää, mitä tapahtuu. Luulen että kirjailijalla on ollut tarkoitus saada lukijansa pohtimaan, mitä tapahtui, mutta itse kaipasin tähän olotilaan enemmän kirjaa, jossa kerrotaan suoraan lukijalle, mitä tapahtuu.

Itse en syttynyt tälle kirjalle, vaikka huono se ei ole. Kirjasta löytyi monia ajattelemisen arvoisia asioita, mutta minulle se oli tähän hetkeen nähden turhan raskas.

Mitä mielikuvia herättää kirjan kansi: kirjan kannessa on yritetty tavoittaa kirjan tunnelmaa, mutta itse koen sen hieman ahdistavaksi. Itse olisin valinnut kuvan kaksosille erilaiset vaatteet, nyt toinen heistä näyttää hieman julmalta.