Alkuperäinen teos Lover Enshrined, ilmestynyt 2008. Suomennettu 2011, suomentanut Maria Sjövik. Basam Books. (s. 620)

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrirodun salainen veljesjoukkio. Mustan tikarin veljeskunnan lojaali jäsen Phury on uhrautunut pitämään yllä veljeskunnan verilinjaa. Phuryn velvollisuus on siittää poikia ja tyttäriä pitämään vampyyrirodun perinteet elossa ja jotta tulevaisuudessakin sotureita riittäisi taitelemaan niitä vastaan, jotka haluavat tuhota vampyyrirodun.

Ensimmäinen partneri, Valittu Cormia, haluaa voittaa itselleen Phuryn kehon lisäksi myös tämän sydämen. Cormiaa vetää puoleensa uroksen kontolleen ottama jalo velvollisuus. Phury ei kuitenkaan ole koskaan sallinut itsensä antautua nautinnolle tai ilonpidolle, ja kun sota Harvennuskuntaa vastaan käy kiivaaksi ja murhenäytelmä uhkaa Veljeskuntaa, Phury joutuu valitsemaan rakkauden tai velvollisuuden.

Varjeltu rakastaja on Mustan tikarin veljeskunta -sarjan kuudes osa. (takakansi)

Nämä J. R. Wardin kirjojen juonen kulku on aina ennalta-arvattavaa, mutta siitä huolimatta hän osaa aina yllättää kirjoillaan. Olin kuvitellut kirjan päähenkilön Phuryn olevan jotenkin nössömäinen, mutta hänestä paljastui paljon uusia puolia ja en voinut kuin ihailla, miten kirjailija oli saanut luotua hyvin koukuttavan tarinan. Lesserit ovat jälleen palanneet, mutta tällä kertaa niiden paluu oli vain pelkkää plussaa. Hieman jäin kaipaamaan sarjan aiemmissa osissa kerrottujen parien kuten Wrathin & Bethin, Rhagen & Maryn sekä Butchin & Marissan kuulumisia ja toivottavasti heidän tarinoitaan kerrotaan jälleen tulevaisuudessa.

Ilokseni sain huomata, että kirjassa viljeltiin vähemmän v-alkuisia sanoja ja jostain kumman syystä se loi enemmän katu-uskottavuutta tarinaan. Mielestäni Varjeltu rakastaja on yksi sarjan parhaimpia kirjoja.

Mitä mielikuvia herättää kirjan kansi: Pidän kirjan kannesta. Olin kuvitellut itse Cormian juuri tuollaiseksi ja henkilön ele kuvastaa hyvin sitä, millainen Cormia on.