Ilmestynyt suomeksi 2010, suomentanut Virpi Kuusela. Harlequin. (s. 602)

Sisältää seuraavat novellit:

Charlaine Harris: Tanssiva kuolema. Alkuperäinen teos Dancers in the Dark. Ilmestynyt 2004.

Maggie Shayne: Iltahämärän valat. Alkuperäinen teos Twilight Vows. Ilmestynyt 1998.

Marilyn Tracy: Aamuyön morsian. Alkuperäinen teos Married by Dawn. Ilmestynyt 1998.

 

CHARLAINE HARRIS: TANSSIVA KUOLEMA

Layla LaRue LeMay on saanut kokea elämässään pahuutta enemmän kuin yhden elämän verran. Työ tanssijana vampyyrin parina ei hänen mittapuussaan aiheuta kauhua laisinkaan. Ja pian hän saa myös huomata, että kolmesataavuotias Sean O'Rourke on sydämellisempi kuin monet kuolevaiset, joita hän elämässään on joutunut kohtaamaan. Kun vanha painajainen muuttuu taas todeksi, on Sean ainoa johon hän voi luottaa.

 

MAGGIE SHAYNE: ILTAHÄMÄRÄN VALAT

Rache Sullivanilla on lapsesta saakka ollut tunne, että joku tuntematon kulkee hänen rinnallaan aina valmiina pelastamaan hänet. Taikauskoa tai ei, mutta antropologina hän on päättänyt selvittää, jos nyt ei kaikkea yliluonnollista, niin ainakin kotikylänsä linnaan liittyvät kauhukertomukset. Heti kylään saavuttuaan hän tapaakin mystisen ja tutunoloisen miehen, joka sanoo asuvansa linnassa.

Donovan O'Roark on ollut vainottu siitä saakka kun hän nousi kuolleista omista hautajaisissaan. Hänen oma perheensäkin ajoi hänet luotaan. Nyt hänen nuoruudenrakkautensa sukulainen suoraan alenevassa polvessa tunkeutuu hänen elämäänsä ja linnaansa uteliaana ja pelottomana. Onko Rachel vain kyläläisten lähettämä syötti, vai olisiko maailma jo valmis hyväksymään hänet?

 

MARILYN TRACY: AAMUYÖN MORSIAN

Tara Michaelsin koston päivä oli koittanut. Sisarensa muistojuhlissa hänen päämääränään oli antaa paholaisen maistaa omaa lääkettään. Paholainen oli murhannut hänen sisarensa. Yhdessä Charlenen sulhasen kanssa Tara aikoi ajaa Gavin Deveroux´n ansaan. Sen tehdäkseen hän oli valmis mihin vain, jopa pika-avioliittoon Gavinin kanssa, vaikka tämä ei edes ollut mies vaan pimeyden olento. Kiihkeän vuorokauden aikana Taran oli kuitenkin muutettava mielipiteitään hyvästä ja pahasta ja yhdessä Gavinin kanssa opeteltava elämässä tärkein: rakkaus. (takakansi)

Jos kaipaa romanttista hömppää höystettynä vampyyreillä, tässä hyvä lukupaketti. Novellit ovat ennalta-arvattavia, mutta romantiikan ja jännityksen nälkäisenä viis veisasin asiasta ja luin novellit melkeinpä ahmimalla. Onneksi kirjan teksti on suhteellisen isoa, joten lukemisessa ei kulunut montaa tuntia.

Itse pidin eniten Charlaine Harrisin novellista, joka sivusi True Blood -sarjaa. Hän osaa aina luoda mielenkiintoisia hahmoja eikä hän jättänyt tälläkään kertaa lukijaansa kylmäksi.

Moni on kehunut Maggie Shaynen kirjoja ja nyt minulla oli oiva tilaisuus tutustua häneen. Valitettavasti tämä novelli ei kuitenkaan tehnyt vaikutusta ja tarina jäi hämäävästi kesken. Iltahämärän valat oli luettava, mutta tälläisiä tarinoita mahtuu 13 tusinaan.

Marilyn Tracyn novelli oli juoneltaan mielenkiintoinen ja himpun verran erilaisempi kuin vampyyritarinat yleensä. Mutta valitettavasti tästäkin tarinasta tuntui puuttuvan se jokin. Tarina on kuitenkin ihan viihdyttävä ja olisi mielenkiintoista lukea lisää hänen tuotantoaan.

Miksi muuten vampyyrit ovat hirveän jäykkiä? Jokainen tuntee intohimoa ja kiihkoa, mutta silti nämä ovat ärsyttävän jäyhiä. Tälläisissä tarinoissa miehen tulee olla se joka vie eikä vikise *iskunaama*.