Alkuperäinen teos I Heard That Song Before, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2008, suomentanut Heikki Kaskimies. Tammi. (s. 320)

KAY LANSING on kasvanut New Jerseyssä rikkaan ja vaikutusvaltaisen Carringtonin perheen palkollisen lapsena. Eräänä päivänä ollessaan isänsä mukana tämän työssä kuusivuotias Kay hiipii perheen kartanossa sijaitsevaan salaiseen kappeliin ja kuulee miehen ja naisen riitelevän rahasta.

Samana iltana Carringtonit pitävät illallistanssiaiset, joiden jälkeen Princetonissa opiskeleva Peter Carrington tarjoaa 18-vuotiaalle naapurintytölle kyydin kotiin. Tytön vanhemmat kuulevat hänen tulevan kotiin, mutta seuraavana päivänä häntä ei löydy mistään. Katoaminen jää selvittämättä.

Parikymmentä vuotta myöhemmin Kay rakastuu Peter Carringtoniin ja päätyy tämän kanssa naimisiin. Vuosien kuluessa epäilyksen varjo ei ole väistynyt Peterin yltä, varsinkin kun hänen ensimmäinen vaimonsa on hukkunut heidän kotinsa uima-altaaseen epämääräisissä olosuhteissa. Kayn kauhuksi Peter osoittautuu unissakävelijäksi, jonka öiset vaeltelut johtavat aina samaan paikkaan, uima-altaalle. Kay on vakuuttunut, että avain hänen aviomiehensä syyllisyyteen tai syyttömyyteen piilee menneisyydessä. Mutta onko vanhojen salaisuuksien paljastaminen turvallista?
(takakansi)

Ihanaa kieroilua! Oli mukavaa lukea pitkästä aikaa dekkaria, jossa juoniteltiin ja kieroiltiin. Vaikka juoni oli ennalta-arvattava ja murhaajan arvaa saman tien, kun hän astuu näyttämölle, oli mukavaa pohtia joitakin asioita. Sitä en tiennyt, miksi kaikki oli tapahtunut ja motiivi oli kutkuttava yllätys. Olen aina pitänyt Mary Higgins Clarkin kirjoitustyylistä, mutta tässä kirjassa jouduin palaamaan jonkin verran takaisin päin sillä teksti oli välillä sekavaa enkä tahtonut pysyä joissakin kohtaa perässä. Kirjassa oli kuitenkin se jokin, mikä sai jatkamaan kirjan loppuun saakka - ehkäpä halu tietää, mitä tapahtuu julkisivun takana?