Alkuperäinen teos The Concerate Blonde, ilmestynyt 1994. Suomennettu 2005 (ensimmäinen suomennos v. 2004), suomentanut Mika Tiirinen. Gummerus. (s. 485)

Kun Harry Bosch ampui Norman Churchin, Los Angelesin poliisi oli varma, että sarjamurhaaja Nukentekijä oli tullut polkunsa päähän. Mutta neljän vuoden kuluttua leski syyttää Boschia väärän miehen ampumisesta. Hänet haastetaan oikeuteen. Kaiken kukkuraksi Bosch saa härnäävän viestin, joka on kuin Nukentekijän itsensä kirjoittama... Sama käsiala, samat kehnot koulupojan riimit.

Onko Nukentekijä elossa? Vai yrittääkö joku uusi tulokas astua pelätyn sarjamurhaajan saappaisiin ja samalla tuhota Boschin uran?
(takakansi)

Betoniblondi on ehdottomasti parhaimpia lukemiani dekkareita! Se on jännittävä, juoni on koukuttava ja loppu on täynnä yllätyksiä. Kirjailija on osannut loistavasti hämätä lukijaansa enkä itse osannut edes aavistaa kuka voi olla syyllinen - vaikka välillä epäilin kaikkia. Kirjassa on paljon tapahtumia ja henkilöitä (Harry Boschin oikeudenkäynti sekä uusi tutkinta), mutta itse en mennyt missään vaiheessa sekaisin. Jokaisella oli oma persoonallisuutensa ja jokainen yksityiskohta oli mietitty hyvin tarkkaan alusta loppuun saakka. Harry Bosch on ehdottomasti tutustumisen arvoinen henkilö!