ensin%20rahat-normal.jpg

 

Alkuperäinen teos One for the Money, ilmestynyt 1994. Suomennettu 2008, suomentanut Hanna Tarkka. WSOY. (s. 294)

"On miehiä, jotka ilmaantuvat naisen elämään ja pilaavat sen ikiajoiksi. Joseph Morelli teki niin minulle - ei ikiajoiksi, vaan aina silloin tällöin."

Työpaikkansa menettänyt Stephanie Plum on pinteessä. Hän tarvitsee rahaa, mutta ajat ovat kovat. Niinpä hänen on pakko pyytää apua sukulaisilta. Hän keplottelee Vinnie-serkkunsa firmasta itselleen työn palkkionmetsästäjänä, pakoilevien takuuvellallisten jahtaajana. Stephaniella ei ole alan kokemusta, mutta vähät siitä. Vähät siitäkin, että ensimmäinen etsittävä on poliisi Joseph Morelli. Siitä lähtien kun seksikäs Morelli vuosia sitten käytti Stephanien sinisilmäisyyttä hyväkseen, Morelli-sana on merkinnyt ongelmia. Nyt miestä syytetään murhasta.

Paha kyllä Stephanie raivostuttaa tutkimuksillaan nyrkkeilijä Beniton ja joutuu hengenvaaraan. Jos hän onnistuu nappaamaan Morellin viikossa, hänen tililleen rapsahtaa kymmenentuhatta dollaria. Hänen on vain opeteltava palkkionmetsästäjän homma yhdessä yössä - ja pysyteltävä hengissä, kunnes löytää Morellin. (takakansi)

Stephaniessa on jotain samaa kuin Rei Shimurassa, Himoshoppaajassa sekä Kinsey Millhoneyssä. Jokainen heistä on ollut sydämen sulattaja ja tehnyt lähtemättömättömän vaikutuksen minuun. Ensin rahat ei ollut niin hyvä kirja kuin olin olettanut, mutta hyvin viihdyttävä sellainen. Pari kohtaa sai naurahtamaan, mutta enemmän kiinnostuin jahtaajan ja jahdattavan eli Stephanien ja Joe Morellin orastavasta suhteesta. Ehkäpä seuraavassa kirjassa on päästy aietta pidemmälle?