dexterin-normal.jpg

 

Alkuperäinen teos Darkly Dreaming Dexter, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2008, suomentanut Pauliina Klemola. Like. (s. 331)

Dexter Morgan on kohtelias ja sujuvasanainen nörtti, joka työskentelee Miamin poliisin laboratoriossa. Joka äidin ihannevävystä hänet erottaa vain yksi särö: viehtymys murhaamiseen. Dexter tappaa kuitenkin vain pahoja ihmisiä, ja heitäkin hyvin suunnitellusti ja siististi, sillä hän ei kestä nähdä verta.

Tämän rakastettavan hirviön huollellisesti järjestelty elämä häiriintyy ikävästi, kun Miamiin ilmestyy häntä matkiva murhaaja. Dexter on imarreltu, mutta miten on mahdollista, että jäljittelijä tuntuu sukeltavan suoraan hänen mieleensä? (Takakansi)

Dexter oli minulle tuttu hahmo tv-sarjan ansiosta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Dexter) ja mielestäni Dexterin pääosan näyttelijä Michael C. Hall on osannut näytellä loistavasti Dexteriä! Hänessä on juuri sitä samaa sarkasmia ja mustaa huumoria kuin kirjan Dexterissä. Michael C. Hall on osannut täydentää kirjan Dexteriä loistavasti ja se on minusta hienolla tavalla hieman pelottavaakin. Onneksi hän on kuitenkin näyttelijä. Vai onko?

Koska sarjan juoni on melkein uskollinen kirjalle, harva kohtaus tuli minulle yllätyksenä. Siitä huolimatta kirja on kuitenkin hyvin viihdyttävä lukukokemus ja suosittelen sitä ehdottomasti dekkareiden ystäville. Dexter on ihastuttava henkilö, ehkäpä vuosisadan riemastuttavin rikollinen hahmo.