hyv%C3%A4veli-normal.jpg

Ilmestynyt 2011. Gummerus. (s 245)

Viktor Kärppä hoitelee enimmäkseen laillisia rakennusbisneksiään, tekee pientä harmaata kodinkonekauppaa itään ja pitää täysmustaa laajan palvelun kioskia moottoritien levähdyspaikalla. Hän tuntuu löytäneen paikkansa, vaikka kaipaakin Amerikkaan kaikonnutta Marjaa. Sähköpostin päässä rakkaus tuntuu hiipuvan.

Mutta menneisyys puna-armeijan erikoiskoulutuksessa, Leningradin urheilukorkeakoulussa ja rikollispomo Ryshkovin apurina palaavat muuallekin kuin uniin. Kuka toimittaa superheroiinia Helsinkiin? Sen kaikki haluavat tietää - ja kysyvät Kärpältä. Pietarissa huhutaan, että asialla ovat suomalaiset. Sillä ikävästi yhtä aikaa tappavan huumeen kanssa Suomeen tullut Aleksei Kärppä. Voi hyvä veli! (takakansi)

Hyvä veli, paha veli on perinteinen dekkari, joka on enemmän miesmäiseen makuun. Itse en oikein syttynyt tähän kirjaan ja yksi kirjan henkilöistä, Korhonen, oli hyvin ärsyttävä tyyppi. Hän toi vahvasti mieleen poliisin, jota näytteli Kari Väänänen Taivaan tulissa.

Kirjassa on huumoria, joka meni valitettavasti minulta yli. Aika paljon oli sellaista jota en ymmärtänyt ja mielestäni kirja pomppi asiasta toiseen liian nopeasti. Mielestäni TV-sarja on edelleen huomattavasti parempi, kirja jäi aika laimeaksi lukukokemukseksi. En tiedä, tulenko lukemaan tulevaisuudessa enempää Viktor Kärppä -dekkareita, sen verran pettynyt olin tähän kirjaan.