kivaakuin-normal.jpg

Alkuperäinen teos Happy as a Dead Cat, ilmestynyt 1983. Suomennettu 1990, suomentanut Helene Bützow. Kääntöpiiri. (s.123)

Kirjan päähenkilö on kotiäiti, jonka perheeseen kuuluu viisi lasta (kaksi imetysiässä), kani, kissa, kultakala... ja aviomies. Kolmekymmentäseitsemänvuotiaana tämä heräävä feministi huomaa olevansa SORRETTU ("Tietysti olin kuullut tuon sanan ennenkin, mutta luulin että se tarkoitti vain värillisiä.")

Onneksi hänellä on paras ystäväntär Jane, jollaista jokainen nainen tarvitsisi tuekseen tiellä kohti uutta naistietoisuutta ja vapautumista. (takakansi)

Kutkuttavan mustan huumorin täyteinen kirja! Pidin kirjasta hyvin paljon ja naurahdin silloin tällöin ääneen. Kirjan päähenkilö on ironinen, joka on vihdoin ja viimein heräämässä eloon monen vuoden jälkeen. En voi sille, mutta samaistuin itse tähän kirjaan, sillä kirjasta löytyi monta kohtaa jotka valitettavasti sopivat omaan avioliittoon samalla tavalla...  Onneksi kirjan päähenkilö löysi omat rajansa ja uskalsi levittää siipensä, siihenkin meni tosin oma aikansa sillä jokainen prosessi vie aina oman aikansa. Ehkä minäkin löydän jonain päivänä tarpeeksi energiaa aloittaa oma prosessi.

Kirja on kirjoitettu 1980-luvulla, mutta se sopii mielestäni hyvin myös tähän päivään. Loistava kirja. Onneksi kirjassa oli tunteisiin vetoava nimi, muuten se olisi jäänyt hyllyyn unohduksiin.