paholaisen-normal.jpg

Ilmestynyt 2011. Helsinki-kirjat. (s. 239)

"PIMEÄSSÄ EI OLLUT MUUT PELÄTTÄVÄÄ KUIN MINÄ."

Nuori tutkija Matias Rakola saa eräänä kesäyönä yllättävän puhelun. Helsinkiläiseen mielisairaalaan on tuotu miespotilas, joka sopii loistavasti Matiaksen tekemään tutkimukseen. Potilas väittää olevansa 1400-luvulla elänyt romanialainen prinssi Vladislaus, Bram Stokerin kuuluisen kreivi Draculan historiallinen esikuva.

Rutiinitutkimus saa pian yllättävän käänteen, kun mielisairaalassa tapahtuu selittämättömiä asioita ja raaka murha. Alkaa matka kohti pimeyttä, jossa Matias joutuu kohtaamaan myös menneisyytensä synkät salaisuudet. Paholaisen vasara on Juha-Pekka Koskisen hyytävä ja yllätyksellinen romaani, joka pitää lukijan tiukassa otteessaan ensihetkistä alkaen.

"MINULLA OLI LIIAN SUURI NIMI. SE ALKOI PAINAA HARTIOITANI." (takakansi)

Paholaisen vasara oli hyvin kiehtova lukukokemus ja tarina imaisi minut sisäänsä heti ensimmäiseltä sivulta lähtien. J. P. Koskisen teksti oli tarttuvaa ja soljuvaa, jäin koukkuun. Pidin hänen tavastaan yhdistää nykyaikaa sekä historiaa. Fakta ja fiktio kohtasivat toisensa hienosti.  Jälleen yksi hyvä todiste siitä, että suomalainen kauhukirjallisuus nousee kohisten. Hienoa! Kirja oli yllätyksellinen, vaikka minusta tuntui hieman siltä, että loppua kohden juoni laimeni. Loppu tulee silti yllätyksenä ja enpä olisi osannut aavistaa, mihin kaikki lopulta päättyy.