walkingeka-normal.jpg

Alkuperäinen teos The Walking Dead, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2012, suomentanut Antti Koivumäki. Egmont Kustannus Oy Ab.

Muut tekijät: Tony Moore (luonnostelu, tussaus, harmaasävyt, 1. luku), Charlie Adlard (luonnostelu, tussaus, 2. luku), Cliff Rathburn (harmaasävyt, 2. luku, avustaja 1. luvussa), Jouko Ruokosenmäki (toimittanut) & Marko Latva-Nikkola (taittanut ja latonut).

Poliisikonstaapeli Rick Grimes herää koomasta vain huomatakseen, että maailma on loppunut. Verenhimoiset zombit ovat täyttäneet Yhdysvallat, ja harvat eloonjääneet joutuvat turvautumaan epätoivoisiin keinoihin selviytyäkseen hengissä. Mutta vaikka elävät kauheita ovatkin, pahin peto on silti ihminen.

Robert Kirkmanin luoma kauhutarina "Walking Dead" on viime vuosien suurimpia sarjakuvasensaatioita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa. (takakansi)

Myönnän: olen Walking Dead -sarjan fani (foxtv.fi). En tiedä, mikä näissä Luojan luomissa rujoissa olennoissa kiehtoo, mutta jokin sarjassa kiehtoo. Muutama vuosi takaperin tunsin vain kuvotusta kaikkea kohtaan, jossa mainittiin sana "zombie", mutta nykyään olen koukuttunut yhä enemmän tämän tyyppiseen kirjallisuuteen.

Ajattelin ensin, ettei TV-sarja poikkea paljon sarjakuvasta, mutta se poikkesikin yllättävän paljon! TV-sarjan henkilöiden ulkonäkö poikkeaa huomattavasti, joitakin kohtauksia ei ole ollenkaan jommassa kummassa versiossa. Joku henkilöistä poistuukin aikaisemmin ja joitakin henkilöitä ei löydy joko TV-sarjasta tai sarjakuvasta. Minulle oli suuri pettymys ettei sarjakuvasta löytynyt yhtä suosikki hahmoani ollenkaan: Daryl Dixonia! Mikä pettymys. Yritin olla ajattelematta TV-versiota ja yritin paneutua sarjakuvaan, mutta kieltämättä en voinut olla vertailematta TV-sarjaa ja sarjakuvaa toisiinsa.

Eroavaisuuksista huolimatta sarjakuva oli upea luku/katseluelämys ja nautin upeasta kuvituksesta. Kirjan lopussa oli luonnoksia ja perehdytystä siitä, miten sarja on syntynyt ja en voinut olla ihailematta upeaa kynän jälkeä. Jos ei ole seurannut kyseistä sarjaa TV:stä, suosittelen paneutumaan ensin sarjakuvaan. Sarjakuva on upea, mutta mielestäni näyttelijät ovat jälleen tehneet sielun kyseiselle sarjalle.