kolmaskirja-normal.jpg

Alkuperäinen teos The Walking Dead, ilmestynyt 2004. Sisältää julkaisut 25-36. Suomennettu 2013, suomentanut Antti Koivumäki. Egmont Kustannus Oy Ab.

Muut tekijät:  Charlie Adlard (kuvitus, tussaus, kansi), Cliff Rathburn (harmaasävyt), Jouko Ruokosenmäki (toimittanut) & Marko Latva-Nikkola (taittanut ja latonut).

SELVIYTYJIEN TARINA JATKUU!

Ovatko Rick, Lori ja heidän kohtalotoverinsa viimeinkin löytäneet turvapaikan vaeltavilta vainajilta? Jykevän vankilarakennuksen suojissa elämä tuntuu vakaalta, ja ihmiset uskaltavat jo elätellä toiveita tulevaisuudesta. Mutta zombit eivät suinkaan ole ainut ulkomaailmassa vaaniva kauhu, ja eräänä päivänä taivaanrantaan ilmaantuu helikopteri...

Robert Kirkmanin luoma kauhutarina "Walking Dead" on viime vuosien suurimpia sarjakuvasensaatioita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa. Tämä sarjan kolmas kokoelma esittelee lukijoille suositun hahmon nimeltä "Kuvernööri". (takakansi)

The Walking Dead -sarja on edennyt jo kolmanteen sarjakuvakirjaan saakka (harmikseni huomasin ettei kirjastostamme vielä löydy seuraavaa osaa, liekö neljättä kirjaa vielä edes suomennettu) ja sen myötä innostuin tilaamaan itselleni TV-sarjasta kolmannen tuotantokauden (sekin rantautuu elokuussa Suomeen!).

Nautin jälleen lukukokemuksesta ja kirjan näyttävästä kuvituksesta. Juoni on edelleen koukuttava ja alati muuttuvat ihmissuhteet mielenkiintoisia. Kirjasta ei puutu edelleenkään lihaa janoavia zombeja, mutta oman lisänsä siihen tuo ihmisen raaistuminen: tämä kirja onkin huomattavasti raaempi kuin sarjan edelliset osat! Aloin miettimään kumpi on se suurempi peto: zombi, joka elää vaistonsa varassa (nälän) vai ihminen, jonka mielikuvitus on ehtymätön?