walkingtoka-normal.jpg

Alkuperäinen teos The Walking Dead, ilmestynyt 2004. Sisältää julkaisut 13-24. Suomennettu 2012, suomentanut Antti Koivumäki. Egmont Kustannus Oy Ab.

Muut tekijät:  Charlie Adlard (luonnostelu, tussaus, kansi), Cliff Rathburn (harmaasävyt), Tony Moore (alkuperäisten lehtien kannet), Jouko Ruokosenmäki (toimittanut) & Marko Latva-Nikkola (taittanut ja latonut).

SELVIYTYJIEN TARINA JATKUU!

Hirvittävästä zombihävityksestä selvinnyt ihmiskunnan edustajat ryhtyvät rakentamaan uutta elämää hylätyssä vankilassa, mutta rakennuskolossi kätkee sisäänsä yllätyksen jos toisenkin. Onko järeä ja turvallisen tuntuinen pakopaikka loppujen lopuksi vain tappava loukko, jonne ihmiset menehtyvät yksi toisensa jälkeen?

Robert Kirkmanin luoma kauhutarina "Walking Dead" on viime vuosien suurimpia sarjakuvasensaatioita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa. (takakansi)

Ensimmäinen Walking Dead -sarjakuvakirja oli hyvin nopeatempoinen ja tapahtumat etenivät kiihkeällä vauhdilla eteenpäin. Piti löytää selviytymiskeinoja ja luotettavia ihmisiä. Paikka jossa pystyi elämään mahdollisimman turvallisesti. Toinen Walking Dead -sarjakuvakirja jatkaa siihen mihin ensimmäisessä jäätiin eli vankilassa. Tässä kirjassa tapahtumat etenevät hitaammin ja kirjan henkilöiden suhteisiin on panostettu enemmän. Katastrofin syvetessä jokaisesta henkilöstä paljastuu jotain uutta ja kukaan ei ole enää entisensä. Se jonka on luullut tunteneensa hyvin, onkin jotain muuta.

Onneksi olen nähnyt vasta kaksi ensimmäistä tuotantokautta TV-sarjasta! Nautin tästä kirjasta huomattavasti enemmän kuin ensimmäisestä kirjasta, sillä TV-sarja poikkesi huomattavasti sarjakuvasta. Tuntui että sain tästä kirjasta huomattavasti enemmän irti ja lukukokemus oli tällä kertaa ihan erilainen. Jos ei ole nähnyt kyseistä TV-sarjaa aiemmin, suosittelen aloittamaan ensin sarjakuvakirjoista.